avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cine poate retrage recursul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cine poate retrage recursul?

am un prieten inchis in germania. are un proces in bucuresti la curtea de apel in care verdictul a fost sa il mute in romania pentru continuarea pedepsei. a facut recus si acum vrea sa retraa recursul. intrebarea este daca pot face eu acest lucru sau daca pot plati un avocat ca sa retraga recursul.am intrebat un avocat si el mi a zis ca doar persoana in cauza poate retrage recursul...daca poate un avocat sa rezolve treaba asta trebuie incheiat vre un contract cu acel avocat sau nu este nevoie de asa ceva.va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 20:26, 16 Martie 2011
Prietenul dv poate mandata un avocat pentru a retrage recursul.
Asta e din ciclul: "avocatul are mai multe drepturi decat clientul sau" ... ori ma insel eu? Ma insel! Asadar clientul (prietenul d-voastra) poate sa renunte la recurs facand o cere in scris - pentru ca este in penitenciar nu e nicio problema sa inregistreze cererea - si sa o depuna cu destinatia: instanta romaneasca.
multumesc pentru raspuns...nu-i din ciclul ala:)))cu avocatul trebuie inceiat un contract ceva sau pur si simplu platesc un avocat sa faca cererea si sa o depuna.multumesc!!!
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
mircealex, utilizator
Nu s-a inteles ca prietenul poate sa faca o cerere, sa o semneze si sa o trimita prin posta instantei?
Daca doriti variante mai complicate, poate incheia si un contract cu un avocat sau sa imputerniceasca pe cineva. Dar nu are sens.
Recursul se retrage personal de către inculpat sau condamnat aşa cum este în cazul dvs. Întrucât este deţinut în Germania şi procesul se desfăşoară în Romania nu va avea cum să se prezinte la proces dar va putea să dea o declaraţie scrisă că-şi retrage recursul pe care să o dateze şi să o semneze şi să o trimită la dosar prin poştă. Mult succes!

Alte discuții în legătură

Sustragere de la executarea pedepsei- extradare? alex f alex f Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de ... (vezi toată discuția)
Recurs, aplicare sentinta cristina1515 cristina1515 Buna ziua Va rog sa ma ajutati :( Am fost judecata si am primit 3 ani cu executare pt tentativa de furt .Am facut RECURS pentru a primi pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Anulare mandat european de arestare avav avav Buna, ma confrunt cu urmatoarea situatie: am un client judecat in lipsa in 2001 (in 1999 a plecat in Italia), condamnat la 4 ani inchisoare cu executare. S-a ... (vezi toată discuția)