avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sustragere de la executarea pedepsei- extradare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sustragere de la executarea pedepsei- extradare?

Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de la pedeapsă și a fost prin înafara țării. Va fii extradat din tara in care a fost prins în România? Cati ani va face acum si la ce regim va fi încadrat?
Cel mai recent răspuns: alex f , utilizator 20:09, 8 Ianuarie 2015
Nu precizati prea multe detalii,asa ca voi fi si eu foarte concis:da.dupa retinerea in strainatate in baza mandatului de arestare europeana,prezentarea in fata judecatorului,si eventual finalizarea procesului cu hotararea de se pune in aplicare acest mandat,sansele de a fi trimis in Romania sunt de 80-90%
Durata pedepsei nu se mareste iar regimul va fi stabilit ulterior.
Multumesc pentru raspuns! As mai avea o intrebare. Acum va mai putea beneficia de eliberarea condiționată? Daca da, dupa cat timp?
Pedeapsa de executat este cea din hotararea de condamnare.

Este posibil sa fie extradat.
Depinde de mai multe lucruri.
Acest aspect depinde in primul rand de instanta din tara unde se afla.
Are dreptul de a-si angaja avocat daca nu vrea sa fie extradat.
Mai intai insa este bine sa plateasca o consultatie juridica la avocat pentru a se face o analiza de caz.
Este la al doilea dosar pentru aceeasi infracțiune. La primul dosar a primit 3 ani cu suspendare și inainte sa expire termenul i.a fost facut al doilea dosar. În germania a fost prins și nu vrea sa fie extradat. Daca va fi trimis in tara si angajăm avocat se mai poate face ceva?
Decizia de extradare o va lua un tribunal german, iar daca lucrurile stau asa cum spuneti sunt sanse mari ca tribunalul sa aprobe extradarea. In Romania va ajunge direct la inchisoare, iar daca verdictele respective au ramas definitive ar fi cam greu sa le atace dupa ce ajunge in Romania.

Alte discuții în legătură

Arestat in germania cu condamnare suspendata in romania cmary cmary Buna ziua. La arestarea in Germania a unui cetatean roman se verifica cazierul din tara? Perioada de incercare a unei pedepse cu suspendare expira in 2016. ... (vezi toată discuția)
Extradare in uk rex99 rex99 Am fost condamnat pt distrugere de bunuri private la 100 de ore munca in folosul comunitatii si 800 de lire amenda. Am plecat din UK inainte sa fac toate orele ... (vezi toată discuția)
Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ? stef56 stef56 dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu ... (vezi toată discuția)