dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu pedeapsa care mi s-a dat ( fara a mai ramane vreun rest de executat )
dupa sentinta m-au condus la un centru de emigrari , urmand a fi trimis in romania in cel mai scurt timp
in tara am fost condamnat la 4 ani cu executare din care mi se pot scadea 7 luni cat am stat in arest preventiv in romania in timpul altei spete
am executat in total 7+26=33 luni si deci mai mult decat 32 luni ( fractia de 2/3)
ce cer in romania pentru a ma elibera cat mai repede ?
sentinta in sua am primit-o pe 23 mai 2014
aveti dreptate (am mai scris)
pe atunci nu aveam o sentinta dar o intuiam
s- a intamplat asa cum am presupus
acum sunt intr-un centru de emigrari si la sf saptamanii viitoare voi ajunge in romania
faptele sunt concurente dar daca aici am executat tot ce sa mai contopesc ?
in romania s-a facut o contopire intre 1 an si 6 luni cu alti 4 ani, rezultand o pedeapsa de 4 ani cu executare
nu am ajuns in penitenciar pentru ca am fost extradat
nu stiu unde ma vor duce acum si daca nu ma asteapta nimeni la aeroport, ma voi duce la politia capitalei impreuna cu avocatul pentru a demara un proces in urma caruia sa se tina cont de perioada executata aici care, adunata cu perioada din arestul preventiv executata in perioada cercetarii faptelor din tara sa-mi permita sa solicit eliberarea conditionata
avocatul meu poate demara de pe acum procesul si daca da ce sa solicite ?
Trebuie solicitata contopirea pedepselor.
Poate cere si liberarea conditionata dar depinde si cat se va considera ca ati executat.
Problema este ca fara sa fiti examinat de comisie liberarea e posibil sa se respinga.
Am avut caz asemanator dar cu pedepse executate in tara si am avut si de la comisie liberarea facuta cu 4 luni in urma.A iesit exact asa cum am socotit.
Depinde si cat ati executat.
Trebuie ca avocatul sa analizeze totul in concret si sa hotarasca cum sa procedeze.
Eu cred ca liberarea e riscanta acum...
1. am stat in arest preventiv 50 zile la prima infractiune din romania si pentru care am primit o pedeapsa de 1 an si 6 luni cu suspendare
2. am stat 140 zile in arest preventiv pentru cea de-a doua infractiune din romania si pentru care am primit 4 ani cu suspendare sub supraveghere
3. am stat cca 40 zile in arest preventiv in vederea extradarii si inca 760 zile de cand sunt aici si pedeapsa de aici este considerata executata in intregime cu reeducare completa ( am primit time served)
4. daca adunam, rezulta cca 980 zile executate si care fac peste 32 luni cat reprezinta fractia de 2/3 fata de 48 luni cat ar fi trebuit sa execut in urma contopirii celor doua pedepse din romania
intrebari:
- ce intelegeti prin depinde cat ati executat ?
- ce sa faca comisia de liberare conditionat din ramania ( v-am spus ca nu am ajuns in penitenciar) ?
- eu cred ca diplomele, cursurile absolvite, mentionarile legate de faptul ca am iesit la munca aici, sentinta de aici, caracterizarea finala facuta de psihologul inchisorii din sua, sunt de competenta instantei din ramania
sigur ca eu sunt subiectiv si interesat sa ajung cat mai repede acasa, dar nu vreau sa se considere ca ma sustrag