avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai am dreptul la contestatie la executare ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai am dreptul la contestatie la executare ?

1. am suportat 2 condamnari in romania de 1.5 ani si respectiv 4 ani care prin contopire s-au transformat in 4 ani cu executare
2. nici nu am avut timp sa ajung in penitenciar si am fost extradat in sua
3. in ultimii 2 ani parintii si avocatul din romania au atacat pentru procesul din tara contestatie la executare, contestatie in anulare, revizuire si contopire
4. vazand ca am pierdut contestatia in anulare, revizuirea si contopirea, am decis ca in faza de recurs a contestatiei la executare sa fac o cerere de aici din sua prin care sa renunt la recurs, lucru pe care instanta din romania mi l-a aprobat
5. cand ajung in romania dupa executarea integrala a pedepsei luate in sua, pot sa solicit din nou contestatie la executare in vederea scaderii perioadei executate aici ?
Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 19:55, 21 Aprilie 2014
Vorbiti cu avocatul sau angajati altul.
Poate reusiti sa nu executati pedeapsa de doua ori.

O noua contestatie nu mai puteti face pentru motivele invocate anterior.
1. cand am fost extradat nu am stiut ca o sa fiu obligat aici sa-mi recunosc vinovatia si sa suport o condamnare, motiv pentru care am demarat in tara contestatie la executare pe motivul ca doream ca din cei 4 ani cu executare sa-mi deduca pedeapsa cu perioada cat semnasem in suspendare sub supraveghere ( trecusera vreo 2 ami de cand mergeam si semnam luna de luna, spuneam cand paraseam localitate etc )
2. procesul in care am primit 1.5 ani s-a terminat dupa cel in care am primit 4 ani cu suspendare sub supraveghere si s-a transformat prin contopire in 4 ani cu executare fara niciun spor
3. am renuntat la recurs in cazul contestatiei la executare la tribunal in ideea ca voi solicita o noua contestatie la executare in care sa cer deducerea perioadei pe care am executat-o aici
4. de altfel nici nu mai avea rost sa ma bat pentru lunile in care am semnat deoarece daca eram in tara in aprilei 2014 faceam fractia de 2/3
5. am informatii de la avocatul meu din sua ca voi primi o pedeapsa cu time served in coada ceea ce inseamna executare completa a pedesei date aici
6 . vreau sa evit efectele unei contopiri care nu-mi este favorabila si sa solicit contestatie la executare
7. m-au extadat din arestul politiei capitalei si cred ca tot acolo ma vor duce
8. am caracterizari bune de aici, diplome ale diverselor cursuri si as dori sa atac cu avocatul contestatia la executare , sa se considere ca am executat fractia si sa pot fi eliberat de instanta fara a mai ajunge in penitenciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cer contopire sau contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am fost condamnat 4 ani cu suspendare sub supraveghere 2. o fapta mai veche judecata dupa aceasta condamnare mi-a mai adus 1 an si 6 luni 3. instanta a ... (vezi toată discuția)
Cat executa efectiv un condamnat din pedeapsa de 4 ani cu executare ? stef56 stef56 din discutia cu un avocat a reiesit ca in romania se executa 8 luni la an si ca daca nu ai fost liberat conditionat mai devreme ( sa zicem la jumatate pentru ... (vezi toată discuția)
Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ? stef56 stef56 dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu ... (vezi toată discuția)