avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs, aplicare sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs, aplicare sentinta

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati :(
Am fost judecata si am primit 3 ani cu executare pt tentativa de furt .Am facut RECURS pentru a primi pedeapsa cu SUSPENDARE atat am cerut .Mi-a fost admis recursul ba chiar mi-au scazut pedeapsa de la 3 la 2 ani .Tin sa mentionez ca mai am o suspendare de 3 ani pe care o termin in aprilie .Cu toate ca mi-a fost admisa cererea de recurs ,la 4 5 zile dupa acesta am primit mandat de arestare de la capitala in care scria ca am de facut 3 ani .Nu se tine cont de recurs???Si plus de asta mie nici macar nu mi-au dat mandatul decat mi l a aratat .Cei de la politie nici macar nu stiu ca am facut un recurs ..ca mi-a fost scazuta pedeapsa .I-am intrebat cand or sa ma mute de la sectie la penitenciar si mi-au spus ca nu au toate actele.Ce sa inteleg ???Avocatul mi-a zis ca sigur este o greseala din moment ce mi-a fost admis recursul .Si nu-si explica cum de eu nu am primit mandatul de arestare pt ca trebuie sa primesc macar o copie.Ce pot face in acest caz ???Va rog sa ma ajutati .Multumesc .
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 14:18, 28 Noiembrie 2013
ați văzut hotărârea în formă scrisă?
cel mai probabil că deși vi s-a admis recursul a mai fost adăugat un an din cauza pedepsei anterioare (ați săvârșit o nouă infracțiune în interiorul perioadei de încercare).
în cazul ăsta 3 ani e puțin față de 5.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
gicu13, utilizator
Am vazut hotararea la arhiva ...acolo scrie doar ca mi-a fost admis recursul si mi-a fost scazuta pedeapsa ...aceasta fapta a fost facuta acum 5 ani jumate 6 ani pe atunci nu aveam suspendarea .Dar daca este asa cum spuneti Dvs de ce nu mi-au dat si mie un mandat ???Si de ce nu au toate actele pentru a face transferul de la sectie la penitenciar ???Avocatul a zis ca poate fi o eroare .La proces pana si procurorul s.a ridicat in picioare si a zis ca este de acord cu cele cerute de catre inculpat si avocat .Adica suspendarea:( Au venit cu un mandat la 4 5 zile de la recurs ..:(.
Credeti ca se mai poate face ceva in cazul asta ???Contestatie ???Se pot primi 2 suspendari ???:(
de pedeapasa inchisorii dar cu suspendarea executarii pedepsei se poate beneficia o singura data, asta in cazul in care faptele nu au fost in concurs si s-au judecat separat iar la una dintre ele a intervenit o hotarare.de ex : azi fur o masina, peste o luna fur o bicicleta.pentru masina sunt judecat in februarie si primesc pedeapase cu suspendare, si ulterior in mai sunt judecat pentru bicicleta unde in mod normal fiind in termen de incercare ar trebui sa primesc pedeapsa cu executare,insa dat fiind faptul ca faptele au fost comise fara sa fie hotarare definitiva intre ele, in mai se vor recontopi pedepsele si am toate sansele la o pedeapsa cu suspendare.probabil asta s-a intamplat si in cazul dumneavoastra.momentan asteptati si vedeti ce zice avocatul.daca avocatul nu zice nimic,inseamna ca nu stie si trebui schimbat:)
Avocatul a zis sigur ca-mi poate da suspendare ..dar nu stiu ce s.a intamplat .Cei de la capitala nici macar nu stiu de recursul facut de mine .Au hotararea veche in care am fost condamnat la 3 ani cu executare .Pe baza acelei hotarari m-au arestat .Dar cu toate astea nu pot fi transferata la un penitenciar pentru ca lipsesc acte de la dosar .Nu-mi explic cum ...dar Lipsesc .

Alte discuții în legătură

Daca am executat pedeapsa in sua, pot fi liber cand vin in tara ? stef56 stef56 am fost condamnat in romania la 4 ani cu executare am fost extradat in sua pentru alte fapte inainte sa ajung in penitenciar am executat pana acum 34 luni si ... (vezi toată discuția)
Este legala ridicarea pentru executarea pedepsei cu o copie a mandatului ? - contestatia deciziei Vioricamiron Vioricamiron Buna seara. Cumnatul meu a primit pedeapsa cu inchisoare cu executare pentru inselaciune, fapta fiind comisa in timp ce se afla in perioada de executare a unei ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am suportat 2 condamnari in romania de 1.5 ani si respectiv 4 ani care prin contopire s-au transformat in 4 ani cu executare 2. nici nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)