avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este legala ridicarea pentru executarea pedepsei cu o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este legala ridicarea pentru executarea pedepsei cu o COPIE a mandatului ? - contestatia deciziei

Buna seara. Cumnatul meu a primit pedeapsa cu inchisoare cu executare pentru inselaciune, fapta fiind comisa in timp ce se afla in perioada de executare a unei pedepse cu suspendare pentru complicitate la talharie. Decizia a fost data vineri, iar sambata a venit politia locala cu o copie fax a mandatului in vederea ridicarii lui. Nu l-au gasit acasa, iar cand cumnatul meu a aflat ca au venit sa il ridice a mers la politie si s-a predat. Mandatul original nu a ajuns nici acum la politie, acesta aflandu-se inca din weekend la posta. Cumnatul meu se afla in prezent in arest la Politia Municipala deoarece nu se poate face transferul la Penitenciar fara mandatul original. Intrebarile mele sunt:
- este legal sa retii o persoana fara mandatul original?
- daca a facut contestatie la recurs ( recurs la dosarul cu inselaciunea, respins de instanta), trebuie tinut in arest pana la solutionarea contestatiei sau poate fi eliberat?
- daca s-a acceptat revizuirea primului dosar ( cel cu talharia la care a luat cu suspendare), mai este valabila aceasta decizie de inchisoare cu executare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vioricamiron , utilizator 17:28, 4 Decembrie 2013
Se poate considera ca este legal deoarece si prin INTERPOL se foloseste faxul...

Oricum, daca am presupune ca nu ar fi legal ce ar castiga daca este condamnat definitiv?
am fi castigat cateva zile macar, deoarece miercuri este programata revizuirea dosarului in care a avut cu suspendare. Referitor la celelalte intrebari ce imi puteti spune?
Cele cateva zile ar conta numai daca este nevinovat si va stabili instanta asa ceva.
Revizuirea se poate amana...

Am avut situatie in care s-a amanat judecata aiurea si vroiam sa fac contopire de pedepse cu el liber.
A dat telefon acasa si l-au arestat cu o zi inainte de termen.
A iesit cum am zis eu dar ba facut parchetul recurs si arestat fiind ca a dat telefon acasa a stat o luna in detentie pana s-a judecat recursul.
Putea sa stea si mai mult daca nu grabeam judecarea recursului.

Cam asa e treaba si in cazul dvs. Daca e nevinovat...
Astazi Judecatoria se decide asupra admisibilitatii cererii de revizuire a primului dosar. El se afla deja in arest. daca se aproba cererea de revizuire poate fi judecat in libertate ?
s-a respins...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse? mely_mely16 mely_mely16 buna as dori sa aflu ce sanse ar if in recurs ca contopirea de pedepse sa se admita mentionez ca sunt 2 fapte un furt in 2007 in primavara si o talharie ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare - ce fac? alydacezara alydacezara URGENT PLS -O solutie de executare a pedepsei cu inchisoarea la termenul de recurs,data ieri si ramasa definitiva. Mandatul de arestare este deja la politie. ... (vezi toată discuția)
Condamnare bogdanzubi bogdanzubi buna ziua,eu sant in Franta si am o condamnare in romania la Sfantu Gheorghe pt. inselaciune de 3 ani,acuma imi vine acasa in romania citatii de la bucuresti ... (vezi toată discuția)