avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse?

buna as dori sa aflu ce sanse ar if in recurs ca contopirea de pedepse sa se admita mentionez ca sunt 2 fapte un furt in 2007 in primavara si o talharie 2007 toamna pentru talharie condamnat la 6 ani executati 4 eliberat conditionat in 2011 pt furt condamnat abia in 2012 la 1 si 8 luni in cazier ne aparand talharia acestia nu au contopit pedepsele el nu se afla in tara iar pe numele lui sa emis mandat europena de arestare sa depus cerere de contopire a pedepselor dar nu a fost admisa pe motiv ca el nu se afla in executarea pedepsei ce sanse am avea sa se admita contopirea in recurs sau trebuie sa vina acasa sa il incarcereze iar ?:(:(:(:(:(
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
mely_mely16, utilizator
Daca faptele sunt concurente ar trebui sa se admita recursul.
Am avut si eu probleme asemanatoare si nu am avut probleme pe motivul ca nu aveam inculpatul arestat.
L-au arestat insa pana sa apuc sa fac contopirea adica sa termin procesul in prima instanta dar instanta nu a ridicat la primul termen de judecata acest aspect si era lipsa la proces pentru ca era liber.
Procesul s-a amanat pentru ca lipsea o dovada necesara pentru contopire.
Parca nu aveam biletul de liberare din penitenciar.
El se sustragea de la executarea pedepsei stiind ca nu este corect sa il aresteze dar l-au gasit cu doua zile mai inainte de al doilea termen de judecata si l-au adus la proces prin demersurile facute de avocat.
Altfel mai ramanea arestat vreo 2-3 saptamani...asa aiurea...pana sa se faca contopirea...

In acelasi proces am facut si liberarea conditionata.
Daca nu ati facut asa cum am facut eu va mai sta arestat pana se va judeca si liberarea conditionata dupa incarcerare daca se va admite recursul.
Ar fi recomandabil sa aveti avocat angajat pentru ca instantele pot gresi destul de des in astfel de procese fiind mai atipice astfel ca rolul avocatului este foarte important.
dar putem cere eliberarea conditionata in recurs si da ca el nu este inchis ? ma gandesc ca in cazul de care ati vb i sa aplicat si un spor ?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
mely_mely16, utilizator
In cazul meu nu s-a aplicat spor.

Nu puteti cere in recurs liberarea conditionata.
Dupa ce va fi incarcerat se va judeca liberarea conditionata.
buna ne-a fost admis recursul si casata sentinta cazul fiind trimis ca sa fie rejudecat din februarie doar in mai am avut recursul , intrebarea mea este cat dureaza sa trimita dosarul la rejudecare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopirea pedepselor dalikan dalikan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema foarte urgenta. Am o cunostinta care a fost condamnata in anul 2012 luna mai la 6luni cu suspendare pentru ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse letty_2009 letty_2009 buna ziua. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-un caz concret de contopire pedepse? 10 oct 2004-talharie pedeapsa definitiva 7 ani-executat 5 ani si ... (vezi toată discuția)