avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopirea pedepselor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopirea pedepselor

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema foarte urgenta. Am o cunostinta care a fost condamnata in anul 2012 luna mai la 6luni cu suspendare pentru vatamare corporala din culpa(eveniment auto). In luna octombrie a fost arestat pentru legea 143/2000(trafic de droguri de risc), ramanand definitiv in noiembrie 2013 si primind o pedeapsa de 2 ani inchisoare plus 6luni(suspendarea din urma), in total 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare. In luna februarie la intrarea in vigoare noului cod penal in urma contestatiei facute i-au fost anulate cele 6luni(suspendarea adaugata mandatului de 2 ani) din motiv ca fapta este dezincriminata, ramanand pe 16 aprilie 2014 la mandatul de 2ani. Acesta a executat in total din mandatul de 2 ani, 1an si 9 luni zi la zi, din 17oct 2012 pana in 16iulie 2014 cand a fost eliberat conditionat. In anul 2010 i s-a intocmit un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. acest dosar a fost trimis in judecata in ianuarie 2014 si a fost condamnat la 8 luni inchisoare cu executare, ramas definitiv in octombrie 2014 in urma respingerii apelului. In acest moment i s-a emis un nou mandat de executare. Inrebarea mea este: Daca aceasta condamnare care a primit-o in luna oct 2014 este concurenta cu condamnarea de 2 ani din care a ispasit 1an si 9luni, in urma descontopirii si contopirii pedepselor se poate anula mandatul de executare? adica in urma contopirii este nevoit sa vina acasa si sa mai execute ceva? mai este nevoie sa fie incarcerat, sau 1an si 9luni care la executat absoarbe si cele 8 luni concurente si anuleaza mandatul de arestare ?????? Mentionez ca persoana nu este in tara momentan urmand ca eu sa ma ocup de contopire. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2014
dalikan, utilizator
Cel mai recent răspuns: dalikan , utilizator 12:34, 12 Noiembrie 2014
da, din ce scrieti, trebuie sa execute noua pedeapsa primita. ar trebui sa mergeti la o consultatie la un avocat sa va studieze toate hotararile este posibil sa ne scape ceva dar faptul ca acum in 2014, a fost din nou condamnat cu executare inseamna ca trebuie sa se prezinte pt incarcerare
am consultat 4 avocati. 2 mi.au spus ca dupa contopire faptele fiind concurente nu trebuie sa mai fie incarcerat si 2 mi-au spus ca dupa contopire trebuie sa se prezinte sa fie incarcerat si eliberat din nou conditionat. eu am gasit un caz asemanator si o sa las linkul pentru a ma sfatui in continuare si va multumesc foarte mult!

[ link extern ]
nu mai poate nimeni sa imi dea vreun sfat in aceasta problema???? Va multumesc!
foarte tare acest site!!!! nimeni nu spune nimic! Lucrati cu profesionisti????? :)))) Va multumesc pentru sfaturi mi-au fost de mare folos. !!!!!
Daca faptele sunt concurente se va face contopirea.
Daca exista mandat de executare a pedepsei va fi arestat.
Se poate judeca insa si in lipsa daca are avocat angajat.
In general daca sunt in tara ii prinde pana la termen atat de tare se agita serviciile...

Daca a executat fractia de pedeapsa pentru liberare conditionata depinde unde se judeca.

Se poate mentine liberarea conditionata sau sa se considere ca nu se va mentine liberarea conditionata.

Parerea mea este ca se poate mentine liberarea conditionatasi cunosc cazuri concrete, dar nu este asa de simplu.

De fapt...daca era simplu nu mai intrebati...

Alte discuții în legătură

Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ? stef56 stef56 dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu ... (vezi toată discuția)
Contopire dupa eliberarea conditionata, se poate? nans nans Buna ziua, As avea si eu o nelamurire, si anume: daca o persoana se afla acum in executarea unei pedepse de 4 ani, pentru o fapta de inselaciune, iar in ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse? mely_mely16 mely_mely16 buna as dori sa aflu ce sanse ar if in recurs ca contopirea de pedepse sa se admita mentionez ca sunt 2 fapte un furt in 2007 in primavara si o talharie ... (vezi toată discuția)