avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate liloreta

Activitate liloreta

Va rog sa imi explicati cum se aplica noul cod penal 2014 pentru o persoana care a fost condamnata pentru un furt facut in perioada de incercare, (deci este recidivist :( , si i s-au dat 1 an si 6 luni plus 1 an si 6 luni "coada", deci are 3 ani si 2 luni de inchisoare. Am inteles ca ar trebui sa execute din acest total, 2 ani si o luna de inchisoare; intrebarea mea este: Cu noul cod penal, va beneficia de o incadrare diferita, sau care sunt criteriile care stabilesc reducerea sau redozarea pedepsei cu noul cod penal 2014 ? Habar nu am de termenii legali/ corecti care se folosesc in asa fel incat sa intelegeti si sa ma ajutati raspunzand la intrebarea mea... Cred ca nu e doar un zvon chestia cu codul penal din 2014, nu? Va multumesc pentru timpul acordat , astept raspuns ... God Bless everyone:help:
Care este procentul ca o amnistie sa fie data in acest an?
Asa e , corect. Merci pentru sustinere morala, totusi. Sa vedem ce va urma, eu sper intr-un "happy-end" probabil din cauza ca traiesc in tara asta de 5 ani si am tendinta din obisnuinta sa ma astept la un rezultat pozitiv ; aici omul este cotat ca om si legea este respectata si se dau clemente cand este cazul, se verifica si se analizeaza extrem de mult inainte de a se lua o decizie "vitala", ajutand omul sa se reabiliteze. Si de cele mai multe ori, iese bine si nu ramane nimeni deceptionat . O zi buna!!
Eu locuiesc in SUA de 5 ani si cunosc foarte bine treburile pe aici, stiu si care sunt legile si ce si cum se pedepseste. Multumesc pentru sfaturi oricum, dar eu cred ca imi cunosc mai bine fiul decat cunosti tu "situatii" similare in "general". Tu probabil nu crezi in reabilitarea oamneilor, eu cred 100% ca oamenii se pot recupera si ca unele greseli raman greseli, doar. Nu generalizez, stiu ca sunt situatii in care greselile se repeta , dar sunt si unde fac parte din trecut. Vorbesc din absoluta proprie experienta.Intr-un fel iti dau dreptate , in Romania este greu sa mai crezi in "SANSA".
si inca o chestie: fapta oricum a fost facuta inainte de aceasta doamna Kovacs aduca aceasta lege noua. De ce adica fiul meu s-ar inbcadra in aceasta lege?
sau nu... sunt sanse sa nu? sau oferta doamnei e" batuta in cuie "? Asta e ingrijorarea mea: optiunea este doar inchisoare , daca parchetul face recurs sau ar putea inca sa fie admisa suspendarea ? Stiu ca nu puteti sa imi raspundeti un "nu" sau un "da", doar o idee daca legea ii permite totusi sa ia cu suspendare chiar daca a incalcat termenul de incercare pentru o fapta din minorat?
Multumesc frumos din nou!!
cea din minorat? In baza art 81 Cod Penal suspenda conditionat executarea pedepsei.
Multumesc frumos , este extrem de logica analiza pe care ai facut-o. Mi-e frica de acel termen de incercare . Ce credeti? Ma adresez domnului "unbaiat"

Si atnuci care ar fi problema principala? Puteti sa fiti mai explicit Domnule Lascoschi?