avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate crisdia

Activitate crisdia

Buna ziua,
Am acum 5 ani am cumparat un teren la marginea unui sat pe o strada neasfaltata si fara utilitati. Inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare am fost la primarie unde ni s-a arat planul pentru aceasta strada ( era vorba de o exdindere a satului cu cateva strazi asfaltate si dotate cu toate utilitatile de care dispune satul) care era la nivel de proiect aprobat.
Am cumparat terenul, am construit casa....s-a schimbat primarul si pe strada noastra nu s-a schimbat nimic. In momentul acesta exista 7 constructii in diferite stadii si fiecarui proprietar ii s-a spus ca strada se va asfalta si ca se vor aduce utilitati. Vecinul nostru locuieste de 2 ani pe aceasta strada fara lumina, apa etc. si in curand, va trebui sa ne mutam si noi.
Raspunsul actualului primar a fost ca noi am stiut ca nu exista utilitati cand am cumparat terenul deci va trebui sa ne descurcam pe cont propriu.
La inceputul acestui an viceprimarul, care detine un teren pe strada asta, a inceput sa imprastie zvonul ca pana la sfarsitul acestiu an " face strada"si ca urmare acestui fapt, a mai aparut o constructie a carui proprietar spune ca viceprimarul I-a promis personal ca anul acesta va avea current.
Intrebarea mea este daca nu exista o lege prin care primaria este obligata sa asigure utlitatile minime si macar o mana de piatra pe strada pentru ca iarna nu se poate iesi din curte cu masina.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Multumesc frumos pentru raspuns. Dar la Prima Casa pentru constructie locuinte ni se cere contract de antrepriza. Cred ca ar fi fost mai simplu cu antecontract ( nu ca as face eu diferenta :) )
Buna ziua, Avem dosarul pentru constructie casa aproape gata si ne-am impotmolit la contractul de atrepriza. Cum se trece plata locuintei in contract daca creditul nu este aprobat inca?
"Clientul va efectua plata în mod eşalonat, după încheierea fiecărei faze a lucrărilor/integral, după terminarea lor, prin (ordin de plată, cec etc.) ............. din contul curent al său în cel al antreprenorului, menţionate în cap. I al prezentului contract."
Trebuie specificat in contract ca e valabil doar in cazul aprobarii creditului?