avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate Anamyt

Activitate Anamyt

Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Gradul de decizie al superiorului direct este incert.

Va rog sa imi spuneti daca se poate utiliza acel avertisment scris pentru a fi concediata pe criterii profesionale? Stiu ca in acest moment sunt necesare evaluari, care la noi nu s-au facut.
De asemenea, preavizul trebuie semnat de directorul general = persoana de decizie sau de oricine din companie, inclusiv superiorul direct care cu siguranta nu este reprezentant legal al comaniei?
Lucrez de 3 ani in prezenta companie si m-am implicat 100% in dezvoltarea departamentului meu. De un an de zile am un nou sef direct cu care sunt in conflict de idei si pareri din cauza lipsei sale de experienta totala in domeniul meu insa a dorintei acute de impunere. Mi s-a comunicat de cateva zile in sedinta de fata cu tot departamentul ca vor interveni modificari in structura departamentului si mie mi se va da preaviz incepand cu luna august, urmand ca taskurile mele sa fie preluate de alta persoana. Cu alte cuvinte, sunt data afara. Profesional, am depus o munca constructiva, iar directorul general al companiei nu mi-a reprosat niciodata nimic. In acest moment, acesta se afla in CO.
Din pacate, terenul a fost pregatit de superiorul direct si mi s-a dat un avertisment scris acum cateva luni, fara un motiv cert insa dpdv profesional, si la care nu am facut contestatie din lipsa de timp. Si nici nu i-am dat importanta, am cautat sa-mi rezolv task-urile mai departe.

Cum ma sfatuti sa procedez din punct de vedere legal in acest caz? Care ar fi pasii de urmat? Din pacate, exista comision 'la negru' care ar trebui sa il incasez si, nici nu pot parasi compania in acest mod nedrept. Directorul general ar trebui sa revina in companie spre sfasitul lunii august cand eu as fi in derularea preavizului.
Răspuns la discuția Indemnizatie CCC pana la 2 ani
Dvs va exprimati in termeni de specialitate care pentru mine nu sunt clari. Se iau in calcul lunile in care nu am lucrat insa mi se da indemnizatie sau nu? Pot avea surpriza, desi ma angajez si voi avea 10 luni lucrate, insa am o luna sau doua pauza, sa mi se spuna ca nu beneficiez de indemnizatie?
Răspuns la discuția Indemnizatie CCC pana la 2 ani
Ok, am inteles acum si va multumesc. Mai am inca o nelamurire: faptul ca nu as avea continuitate in cele 12 luni premergatoare, mai exact o luna sau doua nu sunt angajata, ma afecteaza in indemnizatie? Intreb asta pentru ca in lege scrie 'timp de 12 luni' si lasa loc interpretarii ca ar trebui sa fie 12 luni consecutive. Mi se iau cert in calcul la indemnizatie si 10 luni lucrate din cele 12?

Multumesc mult...desi pana nasc eu este posibil sa se schimbe iar legea ;(
Răspuns la discuția Indemnizatie CCC pana la 2 ani
Multumesc pentru raspunsul dvs. Vreau sa stiu punctual in situatia mea cum se poate rezolva si va rog sa ma indrumati:
- daca nu reusesc sa ma angajez in aceasta perioada de graviditate, statul imi asigura totusi o indemnizatie de min.600 lei pentru max. 1 an? Deoarece nu doresc CCC 2 ani.
- se iau in considerare cele 3 luni lucrate sau nu? Vechimea de 3 ani la aceasta firma conteaza?
Multumesc
Am plecat de o luna de la firma unde lucram si intre timp am ramas gravida. Nu cred ca am sanse sa ma mai angajez insarcinata fiind. Asta inseamna ca voi avea 3 luni lucrate din cele 12 inaintea de nasterea copilului. Intrebarea mea este daca se iau in considerare si aceste 3 luni la calculul indemnizatiei de mama sau voi lua valoarea stabilita de stat de 600 lei?
Faptul ca sotul este angajat curent ajuta cu ceva la obtinerea unei indemnizatii de mama mai mare de 600 lei?
Multumesc