avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare preaviz, implicit concediere de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare preaviz, implicit concediere de catre angajator

Lucrez de 3 ani in prezenta companie si m-am implicat 100% in dezvoltarea departamentului meu. De un an de zile am un nou sef direct cu care sunt in conflict de idei si pareri din cauza lipsei sale de experienta totala in domeniul meu insa a dorintei acute de impunere. Mi s-a comunicat de cateva zile in sedinta de fata cu tot departamentul ca vor interveni modificari in structura departamentului si mie mi se va da preaviz incepand cu luna august, urmand ca taskurile mele sa fie preluate de alta persoana. Cu alte cuvinte, sunt data afara. Profesional, am depus o munca constructiva, iar directorul general al companiei nu mi-a reprosat niciodata nimic. In acest moment, acesta se afla in CO.
Din pacate, terenul a fost pregatit de superiorul direct si mi s-a dat un avertisment scris acum cateva luni, fara un motiv cert insa dpdv profesional, si la care nu am facut contestatie din lipsa de timp. Si nici nu i-am dat importanta, am cautat sa-mi rezolv task-urile mai departe.

Cum ma sfatuti sa procedez din punct de vedere legal in acest caz? Care ar fi pasii de urmat? Din pacate, exista comision 'la negru' care ar trebui sa il incasez si, nici nu pot parasi compania in acest mod nedrept. Directorul general ar trebui sa revina in companie spre sfasitul lunii august cand eu as fi in derularea preavizului.
Cel mai recent răspuns: Anamyt , utilizator 12:09, 27 Iulie 2011
In acest moment nu puteti intreprinde nimic concret,ceea ce era recomandat sa faceti pentru aceasta faza,,putea fi doar o intrevedere cu managerul general,dar cum spuneti ca este in co ,nu este posibil.
Nu va ramane decat sa asteptati sa primiti preavizul,pt. a avea si confirmarea oficiala a motivului concedierii(banuiesc ca restructurare-65(1)CM),iar la revenirea managerului sa solicitati o intrevedere cu acesta.
Daca rezultatele muncii dvs. ii sunt cunoscute si mai ales daca sunteti un angajat serios si care a adus plus valoare companiei ,dumnealui, in urma unei analize obiective poate interveni in sensul modifcarii deciziei luate de catre conducatorul dvs.direct.
Acum,ceea ce v-am spus este direct influentat si de gradul de autonomie decizionala a managerului de departament,pe care nu il cunosc,sunt organizatii in care acesta are deplina libertate in a lua decizii ca cea despre care faceti vorbire,dar sunt si organizatii in care acesta nu poate lua o astfel de decizie.
Daca nu veti reusi si decizia concedierii se mentine,nu va ramane decat o contestare a acesteia in instanta.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Gradul de decizie al superiorului direct este incert.

Va rog sa imi spuneti daca se poate utiliza acel avertisment scris pentru a fi concediata pe criterii profesionale? Stiu ca in acest moment sunt necesare evaluari, care la noi nu s-au facut.
De asemenea, preavizul trebuie semnat de directorul general = persoana de decizie sau de oricine din companie, inclusiv superiorul direct care cu siguranta nu este reprezentant legal al comaniei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recomandare naepetre naepetre Sunt in cautarea unui avocat bun specializat in conflicte de munca din bucuresti daca puteti sa-mi recomandati pe cineva multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Incalcare a dreptului munci si umilinta. va rog ajutor. andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Ma numesc M. am si eu o situatie mai delicata si doresc putin ajutor. (cine este din bucuresti si poate sa ma ia maine la o \"consultatie\" va ... (vezi toată discuția)
Absenta de la locul de munca dacă am anunțat prin sms carmenss35 carmenss35 Bună ziua, am o situație. În urma unui conflict direct cu directorul general al companiei la care lucrez, m am simțit rău și a doua zi nu am pututrege ... (vezi toată discuția)