avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate roby197622

Activitate roby197622

Răspuns la discuția cine trage curentul??!
buna ziua,vreau sa va spun o speta,situatie cu care eu m-am comfruntat,: am cumparat un loc de casa(intravilan),acesta fiind ultimul loc din capatul unei strazi.stalpul de lumina ultimul cel mai apropiat de mine era la 110 metri.iata cum am procedat eu :a m construit o baraca din osb(2m pe 2m),dupa care am fost la primarie sa-mi elibereze o adeverinta precum ca pe acest teren se afla aceasta baraca.Cu aceasta adeverinta si cu actele terenului am plecat in orasul urziceni(terenul este undeva la tara 10 km fata de oras),la renel,unde am fost indrumat catre un inginer care se ocupa cu cererile de bransament.totul a durat in jur de 40 de zile pana cand mi-a fost montat contoarul pe baracuta aflata pe teren.costul a fost de 7000ron(70 milioane lei vechi),acest cost incluzand:2 stalpi ,si bransamentul pana pe teren (la contuarul de pe baraca)in jur de 150 de metri de bransament suprateran.mentionez ca in acesti bani mi-a fost bagat curent normal(220) si curent trifazic(380v).am vrut sa bag trifazic pt ca diferenta de pret era intre cele 2 de 1500 ron (15 mil lei vechi).daca nu se vrea de prima data bransament trifazic iar ulterior o sa aveti nevoie veti plati inca un bransament (luand totul de la capat).Timp de 5 ani stalpii (cei 2) sunt proprietatea mea,timp in care oricine se va lega de acesti stalpi o vor face cu acordul meu ,platind cota parte la pretul stalpilor,si a montajului acestora(1200 ron bucata),dupa acest timp de 5 ani stalpii devin proprietatea renel eu nemaiavand nici un drept.cam asa s-a intamplat in cazul meu. Vin in atentia dvs cu rugamintea sa ma invatati ce trebuie sa fac acum:Primarul a vrut sa-mi vinda 2 stalpi cu 1000 ron ,eu necumparandu-i am stricat relatiile.(nu i-am cumparat nu pentru ca eu sunt "cel mai corect roman",ci pentru ca erau niste stalpi vechi pentru care electrica nu-mi dadea avizul de racordare),erau stalpii aceia cu gauri ,in timp ce electrica pune stalpi rotunzi stas pt toata strada.Acum vreau si eu sa am un bec care sa lumineze in fata porti (intre timp am facut gardul ),am cumparat bec identic ca pe toata strada "stas renel-electrica",doar ca primarul nu vrea sa imi dea aprobare de bransament de la reteaua publica care inca este a mea fiind inca in termenul acela de 5 ani.electrica nu monteaza becul fara aprobarea primarului....etc... ce trebuie sa fac ,in aceasta situatie in care "m-am pus rau "cu primarul (care este pentru cine stie zona ialomita ,"vestitul Carbune ion",capul mafiei din comuna Alexeni).!acum becul este pe stalp functioneaza numai ca pe banii mei curentul fiind tras din curtea mea ...Vreau sa va mai spun ca nu exista o casa pe acest teren dar vreau acest bec doar pentru a nu-mi fura portile.(avand camere de luat vederi care nu merg fara lumina),iar acum si in ziua de astazi de aproape 1 an de zile becul functioneaza non-stop eu nefiind acolo sa-l opresc ziua .va rog sa ma invatati cum sa proceez !(informatia poate fi contra cost)
am fost la primarie si "NU VA POT AJUTA CU NIMIK ATATA VREME CAT NU AVETI NICI MACAR UN ANTECONTRACT LA NOTARIAT"asta mi s-a spus de nenumarate ori.iar porumbul l-am pus acum 2-3 ani pt ca in primii ani devenise parloaga,si am cerut voie omului atunci cand i-am facut chitanta.problema mea este ca el nu mai vine de 6 ani si nu am de unde sa-l iau.
ps:consatean cu mine a fost tatal lui care acum e mort,.am vreo vina pt ca el ma tine asa de 6 ani?
Va repet titlul de propietate este pe numele meu,iar acum dupa 6 ani dupa ce m-a lasat balta nu doresc sa mai vand
terenul se afla linga casa mea,si daca atatia ani nu am dat de cumparator si nici el nu m-a cautat sa facem actele eu am cultivat pe el porumb
Buna ziua,
Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o problema in care am intrat si nu mai stiu cum sa ies:
In urma cu 5 ani de zile am vandut unui consatean,un teren (loc de casa)de 1300metri,cu chitanta de mana si cu martori.De atunci si pana in ziua de azi cand va scriu,cumparatorul nu a mai venit la mine niciodata nici sa facem acte la notariat nici sa-i dau banii inapoi.Sunt in posesia titlului de propietate,si de atunci eu platesc impozitul pe teren,.si m-am saturat sa stau asa agatat de o chitanta .Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva pt a anula acea chitanta sa nu mai vand,si sa-i returnez banii.(1500 ron,15 mil).
Eu va multumesc anticipat si va rog inca odata sa ma ajutati,si daca se poate si cu articolele la care se incadreaza aceasta speta a mea.