avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren vandut cu chitanta si martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren vandut cu chitanta si martori

Buna ziua,
Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o problema in care am intrat si nu mai stiu cum sa ies:
In urma cu 5 ani de zile am vandut unui consatean,un teren (loc de casa)de 1300metri,cu chitanta de mana si cu martori.De atunci si pana in ziua de azi cand va scriu,cumparatorul nu a mai venit la mine niciodata nici sa facem acte la notariat nici sa-i dau banii inapoi.Sunt in posesia titlului de propietate,si de atunci eu platesc impozitul pe teren,.si m-am saturat sa stau asa agatat de o chitanta .Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva pt a anula acea chitanta sa nu mai vand,si sa-i returnez banii.(1500 ron,15 mil).
Eu va multumesc anticipat si va rog inca odata sa ma ajutati,si daca se poate si cu articolele la care se incadreaza aceasta speta a mea.
si terenul cine il foloseste?
terenul se afla linga casa mea,si daca atatia ani nu am dat de cumparator si nici el nu m-a cautat sa facem actele eu am cultivat pe el porumb
pai atunci problema e simpla, terenul nu a iesit niciodata din patrimoniul dvs. si nu vad de ce sa va faceti griji.
Mie nu mi se pare ca fiind o problema chiar atat de ...simpla!
Odata ce cumparatorul a platit pretul, chiar daca nu s-a incheiat nici un contract de vanzare-cuparare, dreptul de proprietate se considera ca fiind transferat.
Orisicand cumparatorul poate invoca exceptia de neexecutare proband si prin faptul ca pe acel teren cultivati porumb.
In aceste conditii, cumaratorul poate cere chiar el rezolutiunea vanzarii cu daune-interese in conditiile art. 1075 C.civ.

Solutia pe care va o propun este sa solicitati primariei, in baza chitantei si eventual a martorilor, ca suprafata vanduta sa fie radiata din pozitia dvs. aflata registrul agricol.

Este curios cum vindeti terenul unui consatean si el nu mai este de gasit!
am fost la primarie si "NU VA POT AJUTA CU NIMIK ATATA VREME CAT NU AVETI NICI MACAR UN ANTECONTRACT LA NOTARIAT"asta mi s-a spus de nenumarate ori.iar porumbul l-am pus acum 2-3 ani pt ca in primii ani devenise parloaga,si am cerut voie omului atunci cand i-am facut chitanta.problema mea este ca el nu mai vine de 6 ani si nu am de unde sa-l iau.
ps:consatean cu mine a fost tatal lui care acum e mort,.am vreo vina pt ca el ma tine asa de 6 ani?
Va repet titlul de propietate este pe numele meu,iar acum dupa 6 ani dupa ce m-a lasat balta nu doresc sa mai vand
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
roby197622, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietati anilu anilu Ce este punerea in posesie in ceea ce priveste un teren cumparat ,cine face aceasta punere in posesie ,care sunt actele normative care reglementeaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana Nadia3 Nadia3 Mama mea a vandut un teren agricol acum 15 ani cu chitanta de mana si de 3 saptamani a decedat eu sant unica mostenitoare mai pot sa fiu eu mostenitoare la ... (vezi toată discuția)
Recuperare titlu de proprietate Faulkner Faulkner Buna ziua ! In anul 2007 tatal meu a vandut 3 ha teren arabil pe chitanta de mana , la scurt timp a decedat , nu s-au facut acte la notar , ... (vezi toată discuția)