avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare Titlu de Proprietate

Buna ziua !

In anul 2007 tatal meu a vandut 3 ha teren arabil pe chitanta de mana , la scurt timp a decedat , nu s-au facut acte la notar , "cumparatorul" i-a luat si Titlul de Proprietate . Nu am facut succesiunea . In prezent dosarul autentificare act vanzare-cumparare figureaza la Judecatorie ca "perimat" incepand cu 25.02.2014 . Refuza sa-mi restituie Titlul de Proprietate , pentru a putea sa fac succesiunea .
Cum trebuie sa procedez pentru a recupera Titlul , duplicat nu pot sa cer fiindca ar trebui sa dau o declaratie in fals ca s-a pierdut .
-Politia poate rezolva ceva ? ( posed un document in care "cumparatorul" declara ca Titlul e la el)
-Trebuie sa-l dau in judecata ?
-Pot sa-i cer despagubiri ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 23:01, 20 August 2015
Va rog , mi-ar fi de mare ajutor o indrumare .
Multumesc !
Din ceea ce scrieţi (sau din ceea ce am înţeles eu) cupla nu este la cumpărător, pentru că el a plătit terenul tatălui dvs., care i-a dat o chitanţă de mână. Aşadar, omul a plătit, dar - din cauza decesului tatălui dvs. - a rămas fără acte în regulă şi fără transferul legal al proprietăţii. Ce despăgubiri să solicitaţi dvs.? El ar trebui să facă demersuri juridice pentru ca, în baza dovezilor pe care le are că şi-a achitat oblgaţiile financiare faţă de vânzător, să dobândească şi titlul de proprietate pe numele lui. Presupun că Titlul de proprietate este la el pentru că i l-a dat tatăl dvs. ca un document asiguratoriu (pe lângă chitanţa de mână) că omul care a plătit va intra ulterior şi în posesia tuturor actelor legale care să-i confere dreptul de proprietate. Cel puţin, eu asta am înţeles din mesajul iniţial postat de dvs.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2015
elenagabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate ori pot fi dat in judecata ? Faulkner Faulkner Buna ziua ! In anul 2007 tatal meu a vandut 3 ha teren arabil pe chitanta de mana , la scurt timp a decedat , nu s-au facut acte la notar , cumparatorul i-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pe chitanta de mana Faulkner Faulkner Buna ziua ! In anul 2007 tatal meu a vandut 3 ha teren arabil pe chitanta de mana , la scurt timp a decedat , nu s-au facut acte la notar , cumparatorul i-a ... (vezi toată discuția)
Teren arabil roxanaana roxanaana buna ziua va rog sa ma indrumati cum sa procedez in problema urmatoare; in anul 1999 tatal meu a cumparat un ha de teren arabil de la o persoana. conf ... (vezi toată discuția)