avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietati

Ce este punerea in posesie in ceea ce priveste un teren cumparat ,cine face aceasta punere in posesie ,care sunt actele normative care reglementeaza aceasta notiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:46, 7 Mai 2011
Actul de trazactie (contractul de vanzare-cumparare), va confera dreptul legal de propietate. Punerea in posesie se face din momentul cand Dv. ati inscris in registrul fiscal transferul de propietate, si punerea in fapt o face vanzatorul (va arata, va masoara terenul cumparat.). In cazul cand vanzatorul a fost de rea-credinta o sa aveti probleme, de umblat prin instantele judecatoresti. Presupun ca nu este vanzatorul de rea-credinta...Numai bine si succes..:(
din momentul transferarii dreptului de proprietate prin contractul de vanzare-cumparare se realizeaza si punerea in posesie. deveniti proprietar de fapt si de drept al terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vandut cu chitanta si martori roby197622 roby197622 Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine intr-o problema in care am intrat si nu mai stiu cum sa ies: In urma cu 5 ani de zile am vandut unui ... (vezi toată discuția)
Publicatie de vanzare = promisiune publica chrissrea chrissrea Ce se intampla daca se face o publicatie de vanzare a unui teren al unei societati falite pentru care nu exista titlu de proprietate? cumparatorul poate fi ... (vezi toată discuția)
Dovedire rea credinta justinn justinn Buna seara, revin cu un nou mesaj: Am sa prezint in ordine cronologica si foarte sumar :D Este vorba despre un teren, luat in posesie ilegal din timpul ... (vezi toată discuția)