avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovedire rea credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovedire rea credinta

Buna seara, revin cu un nou mesaj:
Am sa prezint in ordine cronologica si foarte sumar :D
Este vorba despre un teren, luat in posesie ilegal din timpul regimului comunist. In luna noiembre 2006 l-am dat in judecata pe propietar. In luna ianuarie 2007 respectivul propietar incheie un precontrat de vanzare-cumparare cu alt individ din localitate( mentionez ca este vorba de o localitate mica, presupusul cumparator stia de faptul ca terenul face obiectului unui proces). In luna martie prima instanta se pronunta si anuleaza titlul de propietate al respectivului. Fostul propietar revine la teren(intrucat era primavara) si cultiva terenul, repara gardul, etc..Am avut cateva discutii cu el,dar fara niciun rezultat. In luna mai 2007 fostul propietar incheie contractul de vanzare-cumparare( cumparatorul sustinea ca procesul va fi pierdut fara a avea nicio baza legala), declara recurs la hotarare, tribunalul caseaza sentinta si trimite spre rejudecare. Cauza se rejudeca, instanta de fond ii anuleaza titlul, face iar recurs, acesta este respins si ramane o hotrare dfinitiva si irevocabila care ii anuleaza titlul de propietate(2008). Ulterior, i-a dat in judecata si pe vanzator si pe cumparator, pentru a se constata nulitatea contractului de vanzare-cumparare, am adus probe concludente pentru a dovedi reaua credinta, instanta de fond admite actiunea si constata nulitatea contractului de vanzare-cumparare, iar, spre surprinderea mea, tribunalui ii admite recursul, modifica intru tot sentinta si pe fond imi respinge actiunea. Ce pot sa fac in acest moment?
Cel mai recent răspuns: Bucalae Bogdan George , Contabil 01:09, 1 Martie 2016
Asta este justitia din Romania! Corupta... Vezi si deciziile CCR din ultima vreme, de cand acest basesc traian merge si la CCR sa le atraga atentia acelor judecatori, numiti politic de partile interesate, cum sa se pronunte asupra unor cerereri care presupun neconstitututionalitatea unor acte normative care privesc drepturile cetateanului. Care, de regula sunt incalcate!
Buna ziua,

Sunt curios cum s-a terminat pana la urma, eu avand un caz oarecum similar. Spun oarecum deoarece pe teren era constrauita si o cladire.
Care au fost argumentele pentru cumparatorul de rea credinta? Cum s-a dovedit(daca s-a dovedit)?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu ce inseamna urmatoarea solutie a instantei: melania42 melania42 Buna seara , Ma judec pentru un teren pentru care am cerut anularea titlului de propietate iar in urma procesului recurentul a redeschis un proces cerant ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare dupa ce a fost anulat titlul de propietate cactus cactus Buna seara, am o mica dilema: in urma cu ceva ani am cumparat de la o anumita persoana un teren, dupa 10 ani de la realizarea tranzactie se cere anularea ... (vezi toată discuția)
Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)