avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doresc sa stiu ce inseamna urmatoarea solutie a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Doresc sa stiu ce inseamna urmatoarea solutie a instantei:

Buna seara ,
Ma judec pentru un teren pentru care am cerut anularea titlului de propietate iar in urma procesului recurentul a redeschis un proces cerant hotarâre care sa tina loc de act autentic.
Doresc sa stiu ce inseamna urmatoarea solutionare .
Va multumesc.

Solutie: admite recursul declarat de recurent, caseaza sentinţa recurata şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond. In baza art. 20 alin. 5 din Legea nr. 146/1997, obliga pe recurentul reclamant la plata sumei de 411 lei cu titlu de taxa judiciara de timbru aferentă judecarii fondului, prezenta hotărâre constituie titlu executoriu şi se va comunica Direcţiei de impozite şi taxe . irevocabilă.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:22, 11 Aprilie 2012
admite recursul declarat de recurent, caseaza sentinţa recurata şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond
= judecata se va relua de la început;

în baza art. 20 alin. 5 din Legea nr. 146/1997, obliga pe recurentul reclamant la plata sumei de 411 lei cu titlu de taxa judiciara de timbru aferentă judecarii fondului, prezenta hotărâre constituie titlu executoriu şi se va comunica Direcţiei de impozite şi taxe
= recurentul trebuie sa plateasca acești bani la Direcția de impozite și taxe locale cu titlu de taxă judiciară de timbru, iar dacă nu o face, va fi executat silit.

irevocabilă
= nu exista cale de atac, iar cel nemultumit de solutie nu poate decât să se împace cu situația.

Va multumesc insa ce inseamna judecata se va relua de la inceput .
Eu acum 5 ani am deschis proces pentru anularea unui titlu de propietate pe care el sustine ca il are , iar in 2011 el recurentul a facut recurs la vechiul dosar cerand hotarâre care sa tina loc de act autentic.

Undeva sunteți în eroare. În recurs nu se pot cere lucruri noi, care nu au fost cerute în fața instanței de fond. Prin urmare, oponentul dvs. nu putea face recurs în care să ceară pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de contract de vânzare-cumpărare.
Recursul este o cale de atac împotriva hotărârii pronunțate de instanța de judecată. daca acțiunea dvs. de anulare a titlului de proprietate a fost admisă, în recurs oponentul putea cere doar desființarea hotărârii judecătorești și menținerea titlului de prorpietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta mi-a admis recursul... si m-a obligat la cheltuieli de judecata in recurs! aidu aidu Desi mi-a admis recursul... Curtea de Apel m-a obligat la cheltuieli de judecata in recurs!!! Sunt indreptatit sa invoc eroarea materiala pe calea ... (vezi toată discuția)
Recurs admis ce urmeaza? danyisis danyisis Buna ziua. Reclamantul castiga procesul pe fond apoi paratul face recurs fiind admis la Curtea de Apel. Cat de mari sunt sansele ca paratul sa castige tinand ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala MihaiBarbu MihaiBarbu Buna ziua Am un proces civil in care imi este atacat titlul de proprietate. Am facut trei exceptii peremptorii, din care am pierdut doua: -exceptia ... (vezi toată discuția)