Desi mi-a admis recursul... Curtea de Apel m-a obligat la cheltuieli de judecata in recurs!!!
Sunt indreptatit sa invoc eroarea materiala pe calea contestatiei in anulare??
25.01.2017 Hotarâre - nr. 93/2017
Admite recursul, casează în parte sentinţa şi, în rejudecare, reduce onorariul avocatului pârâtei Rusu de la 700 lei la 300 lei şi îl obligă pe reclamant la plata sumei respective către pârâtă cu titlu de cheltuieli de judecată. Menţine în rest. Obligă pe recurentul - reclamant să plătească intimatei - pârâte Rusu suma de 400 lei cheltuieli de judecată în recurs reprezentând onorariu avocat. Definitivă.
In principiu, ar trebui sa vedem toata Decizia pentru a intelege de ce ati fost obligat la suportarea unor cheltuieli de judecata. Cu toate acestea, avand in vedere ca se precizeaza " admite recusul , caseaza in parte" inseamna ca datorati si partial cheltuieli de judecata. Parerea mea este ca nu suntem in fata unei erori materiale. Pentru un raspuns complet ar trebui vazuta toata decizia, pentru a intelege cauza care formeaza obiectul dosarului dvs.
av. Ileana Schwarz
A casat in parte pt ca doar in parte s-a solicitat casarea :)
In speta formulasem recurs impotriva incheierii de luare act a renuntarii la judecata in fond.
Pt ca prin incheierea respectiva ma obligase la plata cheltuielilor de judecata in fond.
Deci a casat doar dispozitia asupra cheltuielilor de judecata, nu si cea de luare act a renuntarii... pt ca nu o recurasem pe cea din urma.
Opiniati ca nu am fi in fata unei erori materiale... si anume in ipoteza ca instanta ar avea dreptate, indiferent daca 'material' sau 'judiciar'.
Dar, daca nu ar avea dreptate, ati fi de acord ca ar fi eroare materiala??
Imi pare rau, dar nu inteleg. Eu zic sa asteptati motivarea si abia apoi sa vedem exact cum motiveaza solutia pronuntata. Sa inteleg ca recursul a fost doar pe partea de cheltuieli de judecata? A fost un partaj?Eroarea materiala nu face referire la "judecata", nu are legatura cu judecata.. E ca si cum instanta nu observa o taxa de timbru desi aceasta se afla la dosar..in sensul acesta se interpreteaza eroarea materiala... eu zic sa reveniti cu decizia motivata.Imi pare rau daca nu v-am fost de ajutor.
Acum cand recitesc..imi dau seama ca e ilogic cum apare solutia. Indreptarea erorii materiale este diferita de eroarea materiala care se invoca in contestatia in anulare. Acum am priceput ca dumneavoastra va referiti la o eventuala indreptare eroare materiala..care e altceva. Asteptati decizia motivata si apou vedeti ce e de facut. Doar ca aceasta , din recurs, nu se comunica, deci va trebui sa urmariti motivarea.
av. Ileana Schwarz
Am formulat o actiune stupida, pe care am retras-o inaintea primului termen.
Insa parata formulase intampinare intre timp :)
NU, nu, nu ma refer la indreptare eroare materiala.
Instanta a admis recursul si a casat sentinta in partea cu cheltuielile, pronuntand o noua solutie privitoare la cheltuieli.
Instanta nu a admis in parte recursul, ci integral recursul. Deci nu avea absolut niciun motiv sa dea cheltuieli pe recurs.
Mai mult ca pe fond le-a scazut cuantumul!
Retractarea se poate solicita in temeiul 'greseala materiala' cand instanta savarseste o eroare formala evidenta.
Chiar daca aceasta poate fi in legatura cu judecata.
Este evident de la o posta ca nu poate admite recursul si sa dea cheltuieli impotriva recurentului... chiar daca e totodata si o eroare judiciara.
Instantei de retractare nu ii trebuie sa reevalueze probatoriul sau sa cenzureze aplicarea legii... pt ca eroarea e evidenta pur si simplu citind dispozitivul.
Recurs
Madalina43
Buna ziua,
va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis.
Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat ... (vezi toată discuția)