avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

indreptare eroare materiala

un recurs solutionat. am legalizat hotararea. deoarece nu am putut recupera cheltuielile de judecata am ajuns la un executor judecatoresc. acolo s-a vazut ca adresa petentului este gresita. eu fiind intimat. am depus la tribunal cerere de indreptare eroare materiala. am primit citatie. ce se poate intampla? se mai poate schimba solutionarea recursului din hotararea gresita?
Cel mai recent răspuns: sandicadumitrascu , utilizator 13:12, 31 August 2010
Indreptarea de eroare materiala cu privire la adresa recurentului se va admite doar in situatia in care prin hotarare s-a redactat gresit.Sper sa nu fiti in alta situatie
in hotararea de la Judecatoria Faurei are adresa buna, dar la Tribunal Braila in recurs au incurcat adresa. pot sa ma prezint fara avocat? voi prezenta doar buletinul sau ii mai intereasa cazul in fapt?
Cererea de indreptare eroare materiala este admisa doar in situatia in care eroare materiala se afla in dispozitivul hotararii ( celelalte erori din expozeul hotararii neavand relevanta)
Astfel, de principiu aceste cereri se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor, insa in cazul de fata este evident ca instanta a dispus citarea partilor tocmai pentru faptul ca sunt necesare anumite lamuriri. ( art.281 al.2 c.proc.civ).
In concluzie nu se pune problema schimbarii solutiei pronuntate ci a discutarii problemei indreptarii formulate.
multumesc mult. maine sunt citata si aveam emotii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)
Gresire nume in sentinta raluk_s raluk_s buna ziua in sentinta pe care am primito dupa divort, s-a gresit la numele minorului. ce este de facut?:( (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca gresita gabriela tache gabriela tache am primit de la tribunal hotararea judecatoreasca definitiva dar sunt scrise gresit numerele parcelelor de teren. Cum se pot indrepta aceste greseli si cat ... (vezi toată discuția)