avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de vanzare cumparare dupa ce a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de vanzare cumparare dupa ce a fost anulat titlul de propietate

Buna seara,
am o mica dilema: in urma cu ceva ani am cumparat de la o anumita persoana un teren, dupa 10 ani de la realizarea tranzactie se cere anularea titlului pe motiv ca persoana de la care am cumparat nu avea teren in loc respectiv , pe vechiul ei teren se afla la momentul respectiv teren forestier iar comisia de fond funciar a decis sa o repuna in drepturi pe alt teren, teren pe care eu l-am cumaparat.Acum instanta a anulat titlul de propiete si se continua cu anularea contractului de vanzare cumparare ....precizez ca pe terenul respectiv am investit atat material cat si sentimental, obiectul activitatii firmei mele sunt legate de acel teren ...este posibil sa mi se anuleze contractul de vanzare cumparare?..eu consider ca se face un abuz ...ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:45, 1 Februarie 2010
Eu va sfatuiesc sa va judecati! Sunteti cumparator de buna credinta!
B-)
Sa va aparati.
Ati fost cumparator de buna-credinta.
Sa nu uitati sa va angajati avocat.Este indicat.

Buna ziua,
Daca o instanta de judecata anuleaza, prin hotarare definitiva si irevocabila, un act, este juridic logic si legal ca ulterior, la cererea celor implicati, sa fie anulate toate actele subsecvente, care-si trag legalitatea din actul anulat.
S-ar putea sa fie si cazul Dvs.
Consultati un avocat.
Cu stima,
Este foarte logic dar are sanse sa iasa bine in proces daca se apara bine.
Daca se apara defectuos va pierde.
Conteaza si ce avocat isi va angaja.
Eu cred ca se va gandi bine la acest aspect deoarece inteleg ca imobilul are si valoare sentimentala pentru el.

avocat Claudiu Lascoschi
Cine poate cere anularea contractului de vanzare cumparare? Anularea titlului de propietate a fost cerut de primaria comunei , instanta nu a stiut ca acest teren a fost vandut la alta persoana(adica eu ). Titlul anulat este al fostului propietar, eu nestiind de actiunea primariiei nu am intervenit.Acum m-am trezit cu titlul de propietate a fostului propietar anulat ...ce se poate intampla dupa aceasta?...se poate anula si contractul?...cine poate cere acest lucru?...primaria?...pe ce motiv?

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare - cumparare ntgheorghe ntgheorghe In vara lui 2007, am cumparat de la tatal neu cu clauza de intretinere, casa si gradina sa. Iregularitati fara intentie si speculate de adversari fara de lege, ... (vezi toată discuția)
Dovedire rea credinta justinn justinn Buna seara, revin cu un nou mesaj: Am sa prezint in ordine cronologica si foarte sumar :D Este vorba despre un teren, luat in posesie ilegal din timpul ... (vezi toată discuția)
Anulare cvc dupa 5 ani din cauza unui mostenitor aparut dupa vanzare elicon elicon Am cumparat un teren in urma cu 5 ani de la 3 persoane, singurele trecute pe titlul de proprietate, in calitate de mostenitori. Acum cateva zile, dupa ... (vezi toată discuția)