avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare - cumparare

In vara lui 2007, am cumparat de la tatal neu cu clauza de intretinere, casa si gradina sa. Iregularitati fara intentie si speculate de adversari fara de lege, au facut ca judecatoria sa anuleze partial certificatul de mostenitor prin care tata mostenise acesta bunuri. mi se poate anula si mie contractul de vinzare - cumparare ?
Cel mai recent răspuns: ntgheorghe , utilizator 07:24, 5 August 2008
Cat timp a trecut de cand v-ati intabulat dreptul de proprietate?
Contractul de vinzare-cumparare dateaza din 13 iulie 2008 iar intabularea din 22 februarie 2008.
Presupun ca va referiti la 2007 si 2008.
Daca ati fost de buna-credinta la momentul dobandirii imobilului nu cred ca se va anula contractul.
Daca vor dovedi ca ati fost de rea-credinta problema este complicata.
Ar trebui sa consultati un avocat care sa inteleaga toate aspectele.E greu sa intelegem intreaga situatie aici pe forum.
Oricum veti avea nevoie de avocat la proces.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu tine numai buna credinta, pentru ca exceptia dobandirii imobilelor cu buna credinta prin act cu titlu oneros functioneaza numai dupa 3 ani de la intabulare. Ar merge insa teoria proprietarului aparent, sa invocati faptul ca pentru terti, inclusiv dvs, vanzatorul era proprietar in baza certificatului de mostenitor anulat ulterior.
Important este ca ar merge ceva.
Daca nu este de rea-credinta poate avea sanse.Este cel mai important lucru pt ea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare dupa ce a fost anulat titlul de propietate cactus cactus Buna seara, am o mica dilema: in urma cu ceva ani am cumparat de la o anumita persoana un teren, dupa 10 ani de la realizarea tranzactie se cere anularea ... (vezi toată discuția)
Restante la credite din motive obiective Olga67 Olga67 O firma cu datorii la banca ,datorii pe care nu le mai poate plati din motive obiective,poate vinde un teren din patrimoniul (terenul nu constituie garantie pt ... (vezi toată discuția)
Anulare cvc dupa 5 ani din cauza unui mostenitor aparut dupa vanzare elicon elicon Am cumparat un teren in urma cu 5 ani de la 3 persoane, singurele trecute pe titlul de proprietate, in calitate de mostenitori. Acum cateva zile, dupa ... (vezi toată discuția)