avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de vanzare-cumparare

In 2004 am cumparat o casa cu teren de la o persoana care era divortat din 1999 si avea titlul de proprietate pe numele lui facut in 2002.Totul s-a facut ca la carte cu notar, incheiere de la judecatorie, si trecut in cartea funciara pe numele meu.Dupa cumparare fosta sotie l-a dat in judecata pe vanzator, dar crezand ca nu are de-a face cu mine nu m-am interesat despre ce era vorba.Am proces pe 21 ianuarie adica se cere anularea contractului de vanzare-cumparare.Vanzatorul a murit anul trecut si eu acum am aflat ca ea pretinde ca e singura proprietara ca l-a despagubit pe sot in 1999 la divort(eu m-am uitat in dosar si nu am vazut nici un act sa dovedeasca spusele ei).Am mai aflat ca avocatii raposatului nu s-au prezentat niciodata la procese,iar in 2006 s-a anulat partial titlul de proprietate(nu prea stiu ce inseamna asta).Sora mea a vazut un act la primaria comunei unde e casa cum ca raposatului i s-a eliberat titlul pe baza de mostenire de la o rudenie de-a lui.Am mai aflat ca fosta sotie are un extract de carte funciara dar cu specificatia"drept de folosinta pe durata existentei imobilului" si ca erau in litigiu cu fosti proprietari(?) unde sentinta de proprietate a raposatului s-a dat dupa ce era deja divortat(a inceput cand inca erau casatoriti)E o chestie complicata pentru mine, eu doar atat nu inteleg, cum se poate sa dea judecatoria o incheiere la un contract de vanzare-cumparare de nu e vandut de adevaratul proprietar(?) si cum se poate ca fosta sotie sa vina la 5 ani dupa divort sa cera cava ce ar fi trebuit sa fie deja pe numele ei de era cu adevarat proprietara din 1999?
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 10:04, 12 Februarie 2009
Este cam neclar precizata speta ta si ar fi bine sa fii mai coerent
In primul rand verifica in contractul prin care ai devenit proprietar care sunt actele care au stat la baza dobandirii proprietatii de catre vanzatorul tau
Spui de un titlu de proprietate si despre o sentinta judecatoreasca dar incearca sa fii mai explicit
Care era actul care atesta proprietatea vanzatorului tau si care sunt celelalte acte subsecvente?
Anularea partiala a unui titlu de propeietate produce ca si efect juridic pierderea proprietatii asupra unuia din bunurile imobile specificate in cuprinsul sau.
Trebuie sa vorbesti cu un avocat si informeaza si intreaba si notarul sa-ti ofere detalii despre dobandirea subsecventa a imobilului
Bafta
Contractul s-a facut pe baza titlului de proprietate.Dar intrebarea mea e de fapt cum poate fi sigur cineva ca nu va avea probleme cu un imobil cumparat daca in cazul nostru am fost precauti si am verificat: omul a divortat in 1999,casa nu era in litigiu si omul avea titlu de proprietate pe numele lui din 2002,deci daca era si altcineva implicat, isi insusea proprietatea,si nu era folosita de vanzator.Nu exista un termen in care cineva poate revendica un imobil?Nu e notarul si judecatoria o garantie ca actul de vanzare-cumparare e definitiv?Cine va mai cumpara imobile de afla ca oricand pot sa-si piarda banii?
viorel10 a scris:

In 2004 am cumparat o casa cu teren de la o persoana care era divortat din 1999 si avea titlul de proprietate pe numele lui facut in 2002.Totul s-a facut ca la carte cu notar, incheiere de la judecatorie, si trecut in cartea funciara pe numele meu.


Spuneti ca proprietarul avea titltul de proprietate pe numele lui....asta se refera la teren. Dar despre casa nu spuneti ninic. Ce act a stat la baza vanzarii- cumpararii casei? Cum s-a facut dovada ca el este proprietarul casei?
am cumparat casa si teren in supraf. de 350 mp in anul2007, acestea au fost vandute de o persoana care a participat la cumpararea ei prin judecatorie, intrucat au fost scoase la vanzare de banca religiilor fiind ipotecata pentru contractarea unui credit care nu a mai fost rambursat.actul de vanzare cumparare este prin notariatt ,cu intabulare facuta, inscris la fisc.acum fosta proprietara are nerusinarea sa spuna ca s-a judecat cu banca si a obtinut casa.nu a primit nici fostul propietar(cel care a participat la licitatie) nici eu, nici un document doar barfe. intrebarea este urmatoarea : este posibil sa plateasca cineva datoriile catre banca,iar cel care a beneficiat de credit sa intre iar in casa lui? spune ca ar avea mari pile pe la o judecatorie. rog un comentariu din partea celor care sunt profesionisti.multumim.
intrebarea de mai sus era:cum poate castiga si daca poate fi anulat un contract de vanzare-cumparare ?

Alte discuții în legătură

Act de vânzare cumpărare G Relu G Relu Buna seara, am o mica nelămurire. In vazarea unei locuințe ce este mai important, actul casei sau tiltul de proprietate? In cazul meu, casa este trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate julius6 julius6 Buna ziua! Am cumparat un teren in anul 2002. Am obtinut o hotarare judecatoreasca in acest sens (confectionare act) pe baza unui titlu de proprietate emis ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat intr-un dosar sorin6000 sorin6000 Buna ziua! In anul 2005 am cumparat impreuna cu sotia mea (intre timp am divortat) un imobil+teren cu credit ipotecar de la o persoana fizica, la notariat, ... (vezi toată discuția)