Buna seara, am o mica nelămurire. In vazarea unei locuințe ce este mai important, actul casei sau tiltul de proprietate? In cazul meu, casa este trecuta pe numele celui de la care vreau sa cumpar, dar tillul de proprietate este pe alt nume. O sa existe probleme la notar, sau ce trebuie facut? Mulțumesc anticipat!
Titlul de proprietate (daca il citiți) este doar pe teren.
Pentru casa există autorizație de construire/contract de vânzare cumpărare/de donatie/de intretinere/sentința civila/partaj etc etc etc.
Titlul pentru teren+ actele pentru casa alcătuiesc actele de proprietate pentru întregul imobil.
Practic vânzătorul dvs a construit casa pe terenul altcuiva.
Ce-i cu proprietarul terenului? Este in viata?
Buna seara,
E greu sa inteleg,
Actul casei este actul de proprietate.
Este posibil ca titlul sa fi fost emis pe numele unui autor ce a fost mostenit si atunci legatura intre acel titlu si actu casei sa se faca prin certificatul de succesiune.
Ca sa fiu mai inteles, locuinta este al unui cuplu care in acest moment sunt divortati cu acte în regula. In anul 1994 casa a fost cumparata de doamna respectiva(nu era căsătorita atunci), u un mai târziu s-a căsătorit, si in 1996 a fost eliberat titlul de proprietate pe numele sotului. Bun, in acest moment doamna vrea sa vanda casa(care practic este pe numele ei, dar in titlu de proprietate figureaza fostul ei sot. Aici mi se pare anomalia,s-a gresit la primarie, ar impedica-o sa vanda locuinta acest titlu pe numele fostului sot?
Buna seara,
Prin sentinta de divort si partaj se dovedeste de ce actul de vanzare cumparare si titlul de proprietate pe teren sunt pe nume diferite.
Nu este nicio problema.
Act notarial de stat
danaoli
am cumparat o casa si teren intravilan aferent in suprafata de 1234mp in anul 1992 luna februarie cu acte prin notariatul de stat. aceasta suprafata este ... (vezi toată discuția)