Ce se intampla daca se face o publicatie de vanzare a unui teren al unei societati falite pentru care nu exista titlu de proprietate? cumparatorul poate fi considerat de buna credinta? dar vanzatorul? se poate face punerea in posesie a cumparatorului dupa ce acesta a adjudecat?
nu se pune problema de buna credinta nici din partea cumparatorului nici din partea vanzatorului;
atat unul ( care da banii) cat si celalalt ( care organizeaza vanzarea) trebui sa vada titlul de proprietate pentru a se asigura ca primeste, respectiv transfera dreptul de proprietate;
Cred ca utilizatorul doreste sa afle de fapt daca .. dobandind bunul in conditiile in care nu exista un titlu de proprietate poate invoca buna sa credinta la dobandirea bunului daca cineva ar solicita anularea actului adjudecatarului.
Atat ca trebuie sa aveti in vedere ca buna credinta opereaza in privinta cumparatorului -adjudecatar in cazyul dvs.- si mai putin in cazul vanzatorului unde opereaza de fapt garantia pentru evictiune.
Sigur ca se poate face punerea in posesie cu privire la acest bun.
Insa .. pentru a raspunde intrebarii dvs. .. asa cum o intuiesc eu .... cred ca adjudecatarul nu poate invica buna credinta inainte de toate pentru ca obligatia de a scoate extrase de carte funciara -si de a verifica situașia juridica a bunului- subzista si pentru executor.
Riscul de a cumpara fara extras este acelasi indiferent de modul de dobandire .... legea nefacand distinctie intre modalitatile de dobandire a dreptului de proprietate.
Ma intreb insa de ce proprietarul acestui bun nu face o contestatie le executare in care sa arate cine este adevaratul proprietar. Nu de alta ... dar e mai simplu acum .. decat mai tarziu.
Licitatia unui imobil
alirvag
as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el?
as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata
Lucc
X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)