avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate nitnelav2

Activitate nitnelav2

Am dat în judecată TAROM. Prima instanţă a admis în parte cererile mele. De pe internet am aflat că pe 29 sept. 2022 TAROM a dep us apel. Pe 17 noiembrie 2022 a ajuns la Tribunal. Pe15 feb. 2023 e "data de programare" (aşa scrie pe site) a apelului. Până acum nu am primit nimic: nici citaţie, nici cererea de apel, nici motivarea apelului. Ce să fac?
Hotărâre neclară.
Am dat în judecată, având calitatea de reclamant, TAROM, care are calitatea de pârât. În hotărâre scrie " Admite în parte cererea. Obligă pârâta la plata către pârât a sumei în cuantum de 25000 lei cu titlu de daune morale. ... Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, la Tribunalul Ilfov"
Cum adică"2obligă pârâta la plată către pârât".. Cum să procedez?
Sînt reclamant. Fond.Prima şedinţă. Pârât TAROM. Sînt persoană cu handicap, în cărucior. TAROM a refuzat să mă transporte. I-am dat în judecată întrucît au fost încălcate de către TAROM Regulamentul nr 1107/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului, din 5 iulie 2006, privind drepturile persoanelor cu handicap şi ale persoanelor cu mobilitate redusa pe durata călătoriei pe calea aerului, drepturile mele de persoană cu handicap, recunoscute de Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi garantate de Art. 50 – Protecţia persoanelor cu handicap din Constituţia Românie şi prevăzute în Legea nr 448 din 6 decembrie 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi Legea Nr. 221 din 11 noiembrie 2010 pentru ratificarea Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, adoptată la New York de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 13 decembrie 2006, . Cer să-mi dea banii pierduţi pe hotel şi daune morale.
Am un proces la judecătoria Buftea. Am primit citaţie pentru 13 aprilie 2022. Şi totuşi pe siteul judecătoriei apare: "Obiect: actiune in raspundere delictuala - fara citare". Nu înţeleg de ce "fără citare"?
pot chema în judecata guvernul Romaniei, in fata unei instante romanesti, pentru nerespectarea drepturilor omului prevăzute de Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale?
în urma unei hotărâri judecătăreşti definitive şi irevocabile Casa de pensii a fost obligată la emiterea unei decizii de pensionare cu un punctaj dat, rezultat în urma unei expertize. La scurt timp depă terminarea procesului printr-o OUG se hotărăşte majorarea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupe (în care intru şi eu). Casa de pensii emite o decizie în care majorarea se face nu la puncrajul stabilit de instanţă ci la cel greşit calculat de ei. Am dat în judecată Casa de pensii cerând anularea deciziei şi calculul corect. Între timp, văzând prostia, ei au emis o nouă decizie, care după părerea mea este şi ea incorectă, nerespectând modul de calcul din expertiză. Am dat din nou în judecată casa de pensii. Aş vrea să cer comasarea dosarelor. Ambele dosare sunt la fond la tribunalul Bucureşti. Primul are termen pe 31 martie, al doilea pe 30 aprilie.Pot să formulez o cerere de comasare? ªi cărei instanţe trebuie să mă adresez?