avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate cucosbrindusa

Activitate cucosbrindusa

Daca un angajat bugetar a avut 5 luni consecutive concediu pentru incapacitate de munca cate zile de Concediu de odihna are dreptul?
Daca in martie 2011 am primit o prima de fidelitate de la un angajator, aceasta suma fiind considerata venit salarial, din care mi s-au retinut si virat toate contributiile de asigurari sociale inclusiv somaj, dupa care am plecat cu art 55 lit b, am lucrat apoi 45 zile la o firma in perioada de proba apoi am fost trimis in somaj. Cum se calculeaza corect indemnizatia de somaj? mi s-a acordat mai intai o suma in care s-a tinut cont si de acea prima iar dupa 4 luni invocandu-se o greseala mi s-a recalculat cuantumul limitand suma din luna martie la 5 salarii medii brute pe tara. Am primit acasa instiintare ca mi s-a acordat necuvenit suma de 2258 lei pe perioada16.05-30.09.2011,mi s-a oprit toata suma ce mi se cuvenea in noiembrie pentru somaj, pentru a recupera din suma primita in plus, si de acum pana la sfarsitul perioadei de somaj voi primi o suma recalculata din care mi se va retine lunar ce au considerat ei ca mi-au dat in plus.Este corect ca la virarea contributiei sa mi se retina din tot venitul brut iar la calculul indemnizatiei se plafoneze suma la 5 salarii medii?Am termen de contestatie 30 de zile va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Conform legii 311-Legea muzeelor, angajatii aveau dreptul la spor de confidentialitate de 15% din salar.Legea 330 a abrogat articolele referitoare la sporurile acordate de Legea muzeelor.La 1 ian 2010 toate aceste sporuri au fost introduse in salar. Actualmente alti angajati care in dec 2009 nu aveau spor de confidentialitate, intrunesc conditiile de a primi acest spor de confidentialitate lucrind in aceleasi conditii ca si colegii lor care au avut acest spor in dec 2009. Cum se mai poate acorda acest spor din moment ce salariile din dec 2009 au inghetat?
am scris la ministerul muncii un mail inca din luna martie si nu am primit nici un raspuns
doresc sa stiu daca am dreptul sa mi se dea Gr IA
Am lucrat 17 ani ca inginer la o intreprindere de stat care s-a desfiintat in 1999.Am fost angajata in 2008 ca referent de specialitate Gr II care era gradul maxim pt acea functie, cu atributii pe resurse umane.In ian 2010 mi sa schimbat denumirea functiei in inginer Gr I cu aceeasi retributie conform OUG 10/2008 pentru a ma regasi pe anexa muzeelor din legea 330/2009, cu mentiunea ca am ramas cu aceleasi atributii ba mai mult am preluat si sarcinile sefului de personal care s-a pensionat si a carui post a fost desfiintat. In 2011 conform noii legi a salarizarii referentul de specialitate Gr II si inginerul GR I sunt pe aceiasi treapta de salarizare. Pe motiv ca mi s-a schimbat denumirea functiei din referent in inginer, desi eu am aceleasi sarcini de serviciu nu am putut fi trecuta la ing Gr I A adica promovatadesi am 3 ani vechime la aceasta institutie si am avut mereu aceleasi atributii.