avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate Teracsro

Activitate Teracsro

Bună ziua.
Am un dosar penal definitivat in 2008 în care eu am fost parte vătămată cu câștig de cauză.
Am de recuperat daune morale în valoare de 5000 lei .
Azi 07.08.2018 am scos copie conforma de pe definitivă de la dosar.
Se mai poate cere executarea silită ?
Mulțumesc.
a) refuzul nejustificat de platã a indemnizaţiilor;

Poate fi un refuz justificat faptul ca ei nu mai au activitate pe firma respectiva ?

O sa ma duc la casa de asigurari sa sesizez situatia. .
Multumim.
Revin daca sunt alte probleme.
Buna ziua.
Tin sa va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat pana in momentul de fata.
Situatia a evoluat in felul urmator:
Singura persoana de contact la firma respectiva a ramas contabila firmei.
Azi am dus certificatul medical pentru perioada 01.07.2015-14.07.2015 , lau primit si inregistrat in contabilitate dar refuza sa-l plateasca motivand ca nu au de unde si ca vor face o cerere catre casa de asigurari sa le vireze bani in contul firmei dupa care vor da bani , dar au spus ca nu are sanse sa primeasca bani prea curand.
1. Este legala atitudinea lor ?
2. Daca incalca , ce lege incalca ?
3. Cum procedez sa recuperez bani de la ei mai repede ?
4. Finnd angajata si firma neavand activitate , mai platesc contributile angajatei aflate in c.m. ?
Multumesc. :)
4. - Daca angajatorul isi inceteaza legal activitatea atunci sotia dvs. poate depune certificatele medicale la CJAS care i le va plati.

Deci , daca medicul prelungeste c.m. si firma nu mai are legal activitate ( ei au inchis toate magazinele pe acea firma si le-au trecut pe alta firma tot a lor ) sotia nu poate intra in somaj fiind in medical , iar indemnizatia pentru c.m. o cere direct de la casa de asigurari de sanatate deoarece firma nu o poate plati ?
Stituatia sotiei ramane ca angajat al societati pana la incetarea c.m. si intrarea in somaj si cere bani de la CJAS pentru c.m. ?

Multumesc.
Asteptam sa vedem pe 17 ce ne spune doctorul .
1 .Daca i se prelungeste concediul medical , angajatorul poate refuza primirea sau plata acestuia pe motiv ca vrea sa inchida firma ?
2. Daca nu vrea sa accepte prelungirea de C.M. sau plata acestuia unde ne putem adresa pentru rezolvarea situatiei ?

3. Cat se plateste C.M. in perioada somajului ? ( 75% din somaj sau din salariul minim pe economie ).
Ma scuzati ca tot cer lamuriri dar dorim sa fim pregatiti si sa peintampinam un abuz al angajatorului .
La somaj mi sa spus ca trebuie sa fie apta de munca din punct de vedere medical pentru a o putea baga in somaj.
Deci angajatorul o poate obliga sa intre in somaj daca angajatei i se prelungeste concediul medical ?
Astazi au sunat-o si iau comunicat verbal ca nu-i mai accepta prelungirea de concediu medical si o baga in somaj .
E legal , ce putem face.
Multumesc.
Buna seara.
Multumesc tuturor pentru interesul acordat.
Situatia sotiei mele sa inrautatit si este nevoita sa stea in concediu medical pana pe 16.06.2015 , cand are loc urmatorul control la doctor ( pana pe 16.06.2015 face 60 zile de C.M.) .
Firma sa schimbat la locul de munca si sotia mea a ramas legal singura angajata pe acea firma ( nu se poate intoarce la munca la magazin deoarece magazinul figureaza pe firma noua) .
Azi au sunat-o cu propunera de a o baga in somaj , lucru cu care nu este de acord din motive financiare.
Totusi vrem sa venim cu o varianta care sa ajute si angajatorul sa scape de aceasta situatie si sa o poata transfera pe firma noua si pe sotia mea, pentru a putea inchide firma veche.

1. Daca la urmatorul control medical , se prelungeste C.M. , sotia le poate propune angajatorilor sa intre in concediu de odihna (ea mai avand 10 zile) , timp in care angajatorul sa pregateasca actele de demisie / angajare , ca la sfarsitul C.O. sa le semneze si sa intre in medical pe firma noua ?
2. O pot obliga sa intre in somaj , ea fiind insarcinata ?

Deci , avand in vedere ca firma la care lucreaza se inchide , cum este mai bine pentru angajata sa demisioneze ,pentru a nu avea incurcaturi la concediu de 2 ani pentru cresterea copilului ?
Ea angajanduse a doua zi la alta firma.
Buna ziua.
Va rog daca se poate o ultima lamurire.
Demisia ei da la firma actuala trebuie sa fie de comun acord ( cu sau fara preaviz de 15 zile ) sau cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului) , avand in vedere ca a doua zi se angajaza la alta firma ?
Firma actuala se inchide pe data de 1.05.2015 si angajarea ei la alta firma este pe data de 02.05.2015 .
Punctul de lucru al firmei ramane acelasi , doar patroni si firma se schimba.
Multumesc.
Multumesc mult.
Revin cu mesaj daca apare alta situatie.