avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se prescrie dreptul de a cere executarea silită a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se prescrie dreptul de a cere executarea silită a unor daune morale dintr-un dosar penal?

Bună ziua.
Am un dosar penal definitivat in 2008 în care eu am fost parte vătămată cu câștig de cauză.
Am de recuperat daune morale în valoare de 5000 lei .
Azi 07.08.2018 am scos copie conforma de pe definitivă de la dosar.
Se mai poate cere executarea silită ?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de prescriptie este de 3 ani,din cele relatate de dvs au trecut 10.Daca in acesti ani nu ati contactat un executor care sa fi facut acte de executare ,somatii proceduri care sa intrerupa prescriptia,debitul este de mult prescris din pacate.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii acestuia.
Daca hotararea a ramas definitiva in 2008, in 2012 a intervenit prescriptia dreptului de a obtine executarea silita a creantei rezultand din hotararea penala.
Dvs puteti incerca sa il executati silit, dar in situatia in care va depune contestatie la executare o sa aiba castig de cauza daca nu faceti dovada unor cauze de intrerupere a termenului de prescriptie in perioada 2012-2018.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Prescripție executare silită. bună ziua. sunt executat silit ... M168txx M168txx prescripție executare silită. Bună ziua. Sunt executat silit de o persoană fizică. Am primit somație de la executor acum doi ani. în ce condiții se ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)