avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescripție executare silită. Bună ziua. Sunt ...
Discuție deschisă în Executare silită

prescripție executare silită. Bună ziua. Sunt executat silit ...

prescripție executare silită.
Bună ziua.
Sunt executat silit de o persoană fizică. Am primit somație de la executor acum doi ani. în ce condiții se poate prescrie executarea? Am înțeles că este ceva termen de trei ani, dar nu știu care sunt condițiile care ar trebui îndeplinite astfel încât să scap de executare.

Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:49, 2 Octombrie 2024
Art. 706 Cod procedura civila
(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

Art. 707. -
(1) Prescripţia nu operează de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2024
Alina-Andreea Plugaru, Avocat
Executarea silita nu se prescrie, doar dreptul de a o obtine se prescrie. Momentan sunteti in executare sau, daca nu, ati avut acum 2 ani acte de intrerupere a prescriptiei, asadar nu pare prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta irevocabila prima de vacanta invatamant lupucornelia75 lupucornelia75 1. avem sentinta definitiva si irevocabila din 19 mai 2009 dar nu a fost pusa in executare niciodata, are termen de prescriptie sau poate fi pusa in executare ... (vezi toată discuția)
Hotarari civile laur2013 laur2013 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un temei legal privind punerea in executare a hotarari civile definitive, adica in sensul ca de cand sa pronuntat hotararea ... (vezi toată discuția)
Executare silită penalități Ikymar Ikymar În urma unei executări silite a unor drepturi salariale de la o instituție publică, am obținut în instanță penalități de 0,5% pentru fiecare zi de ... (vezi toată discuția)