avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters198945

Activitate ContSters198945

Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
nava
maestru
datorie
Răspuns la discuția Kitsch
kitsch?! insasi cuvintul in sine ne face sa parem noi insine un kitsch,dece?pai nu ne apartine si totusi il folosim.Dupa parerea mea umila si dupa ce am citit atitea raspunsuri si comentarii,am sa incerc sa il definesc foarte simplu:a copia,a imita tot ceea ce nu ne apartine doar in dorinta de a atrage atentia asupra noastra.
In perindajul meu prin lume am vazut si am realizat ca noi ca natiune ne pastram si ne punem in valoare foarte putin din traditiile noastre,dar imitam si incercam sa facem ceea ce fac altii doar din dorinta de a parea ceea ce nu suntem.In Spania sunt foarte putini artisti(si ma refer la muzica)care sa cinte in engleza doar in ideea de a promova acel cintec,pe cind la noi din ce in ce mai mult.In Franta care e tara artei si a poeziei,a muzicii,dece nu considera totusi ceea ce vine si cred ca e modern un kitsch.
Eu cred ca nu e vorba doar de educatie sau cultura e o chestiune de a imbina trecutul cu prezentul fara a depasi limitele morale.Asa gindind ca tine de educatie ar insemna sa consideram un kitsch toate cintecele populare culese de Sofia Vicoveanca,doar pentru ca au fost compuse de niste pastori sau tarani ai cimpului.Toti venim din aceeasi tarina sa nu uitam asta,ca daca ai pune un doctor sau inginer sau cine mai stie ce om cu studii la Sorbona sa pasca oile si sa cinte ceea ce cintau pastorii nostri ,cred ca sar intoarce si fara oi si fara cintec.Ceea ce face ca nici pastorul nostru sa mearga la Sorbona,si totusi fiecare dupa gindirea lui face arta,apreciaza ceea ce lui ii place fara a critica sau minimaliza ceea ce face cel cu studii sau fara.
trope_doi a scris:
usi si ferestre termopan la Curtea Domneasca de la Tirgoviste.

asa ceva e inafara oricarei imaginatii, e denegarea trecutului si a istoriei.La Catedrala din Gent din Belgia au adus experti din Norvegia si Suedia in tratarea lemnului,experti in ceramica din Portugalia,pentru ca sa pastreze totul cum era,si la noi marii nostri inteleg ca prin a pune termopan or sa vina mai multi turisti?! e ceva sub orice critica,si apoi daca mai marii nostri dau aceste exemple de kitsch ce sa cerem celor ce asculta manele sau considera un tablou fotografiat ca cea mai frumoasa opera de arta.Si totusi padure fara uscaturi nu exista,asa ca sa lasam pe cei ce considera kitsch-ul arta sa se bucure in lumea lor si cei ce cunosc adevarata arta sa se bucure si sa pastreze atit cit ii tin puterile.
Nu sunt o buna scriitoare,ma exprim mult mai bine verbal,sper sa nu fi facut eu insumi un kitsch din ceea ce am vrut sa exprim si sa fiu inteleasa.
atomic
Va multumesc pentru raspunsurile clare,doar ca domnule r.gabi nu stiu nici eu mai multe,posibil a fost mai mult de 0.80 g/l de singe doar ca ei si eu chiar mizam pe faptul ca a fost prima lui abatere de 3 sau 4 ani de cind are carnetul,nici puncte luate nici amenda nu a primit de nici un fel,cind lau oprit nu a facut scandal cum fac altii,sa dus cu ei sa ii ia singe si de asta chiar ne intrebam cum e posibil ca altii care omoara pe trecere de pietoni sa se aleaga cu doar o amenda si el lau ales ca exemplu pentru cei care oricum nu vad.Chiar comentam cu sotul meu care si el a patito in Spania,doar ca el e de nationalitate belgiana,si iau dat o amenda de 650 € si o luna fara sa conduca,dar fara proces fara sa ii ia carnetul,stiu ca fiecare tara are legea ei,dar mai mult sau mai putin suntem totusi in Europa nuu?!
Doamna AvValentina,ce sa va zic nu stiu in ce masura si ce conditii sunt in spitalul din Vaslui,e ceva timp de cind nu am mai fost pe acolo,dar cert este ca nu sa opus la nimic si nici nu vrea sa scape nepedepsit dar totusi chiar de aceasta masura sincer nu ma asteptam.As pune inca o intrebare si sper sa nu intrec masura:Avocatul din oficiu trebuie platit?adica dupa ce ca nu la ajutat cu nimic ia cerut 200 de roni,eu nu locuiesc in tara si de aceea ma minunez de cite citesc aici in Avocatnet.ro multe cazuri care diperati oamenii gasesc aici un sfat sau o alinare.
Va multumesc inca o data pentru lamurile date.
Cumnatul meu are carnet de conducere scos in Italia,acum citeva luni in urma la oprit politia si era sub influenta alcolului fapt care a urmat luarea carnetului si la trimis la judecatorie.Astazi mia zis sorea mea ca judecatoria ia anulat carnetul si la trimis in Italia.
Intrebarea mea este ca daca e posibil sa poata contesta sau ce poate sa faca in acest caz?
revansa
lamentabil
Apropo de logica celor mici.Serile trecute aude Nelson o discutie intre mine si tatal lui despre seful sotului,la care foarte interesant il intreaba pe taicasu:
Tati dar tu ai sef?
taicasu uimit ii zice;Da Nelson,ala care imi da banii.
Raspunsul lu Nelson vine neasteptat;Atunci ai doi sefi,unu care iti da bani si altul acasa care ii cheltuie.
Adica am ramas amindoi :O fara raspuns,chestia e ca mie mi se spune sefa acasa:giggle: