kitsch?! insasi cuvintul in sine ne face sa parem noi insine un kitsch,dece?pai nu ne apartine si totusi il folosim.Dupa parerea mea umila si dupa ce am citit atitea raspunsuri si comentarii,am sa incerc sa il definesc foarte simplu:a copia,a imita tot ceea ce nu ne apartine doar in dorinta de a atrage atentia asupra noastra.
In perindajul meu prin lume am vazut si am realizat ca noi ca natiune ne pastram si ne punem in valoare foarte putin din traditiile noastre,dar imitam si incercam sa facem ceea ce fac altii doar din dorinta de a parea ceea ce nu suntem.In Spania sunt foarte putini artisti(si ma refer la muzica)care sa cinte in engleza doar in ideea de a promova acel cintec,pe cind la noi din ce in ce mai mult.In Franta care e tara artei si a poeziei,a muzicii,dece nu considera totusi ceea ce vine si cred ca e modern un kitsch.
Eu cred ca nu e vorba doar de educatie sau cultura e o chestiune de a imbina trecutul cu prezentul fara a depasi limitele morale.Asa gindind ca tine de educatie ar insemna sa consideram un kitsch toate cintecele populare culese de Sofia Vicoveanca,doar pentru ca au fost compuse de niste pastori sau tarani ai cimpului.Toti venim din aceeasi tarina sa nu uitam asta,ca daca ai pune un doctor sau inginer sau cine mai stie ce om cu studii la Sorbona sa pasca oile si sa cinte ceea ce cintau pastorii nostri ,cred ca sar intoarce si fara oi si fara cintec.Ceea ce face ca nici pastorul nostru sa mearga la Sorbona,si totusi fiecare dupa gindirea lui face arta,apreciaza ceea ce lui ii place fara a critica sau minimaliza ceea ce face cel cu studii sau fara.
trope_doi a scris:
usi si ferestre termopan la Curtea Domneasca de la Tirgoviste.
asa ceva e inafara oricarei imaginatii, e denegarea trecutului si a istoriei.La Catedrala din Gent din Belgia au adus experti din Norvegia si Suedia in tratarea lemnului,experti in ceramica din Portugalia,pentru ca sa pastreze totul cum era,si la noi marii nostri inteleg ca prin a pune termopan or sa vina mai multi turisti?! e ceva sub orice critica,si apoi daca mai marii nostri dau aceste exemple de kitsch ce sa cerem celor ce asculta manele sau considera un tablou fotografiat ca cea mai frumoasa opera de arta.Si totusi padure fara uscaturi nu exista,asa ca sa lasam pe cei ce considera kitsch-ul arta sa se bucure in lumea lor si cei ce cunosc adevarata arta sa se bucure si sa pastreze atit cit ii tin puterile.
Nu sunt o buna scriitoare,ma exprim mult mai bine verbal,sper sa nu fi facut eu insumi un kitsch din ceea ce am vrut sa exprim si sa fiu inteleasa.