avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carnet de conducere strain poate fi anulat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carnet de conducere strain poate fi anulat de judecatoria din Romania?

Cumnatul meu are carnet de conducere scos in Italia,acum citeva luni in urma la oprit politia si era sub influenta alcolului fapt care a urmat luarea carnetului si la trimis la judecatorie.Astazi mia zis sorea mea ca judecatoria ia anulat carnetul si la trimis in Italia.
Intrebarea mea este ca daca e posibil sa poata contesta sau ce poate sa faca in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:10, 29 Aprilie 2011
Incercati sa dati mai multe amanunte , mai ales cu privire la valorile aparatului etilotest sau ale probelor biologice recoltate.
Instanta , in principiu , poate dispune anularea unui carnet de conducere doar in momentul in care valorile probelor biologice depaseau 0,80 g./l alcool pur in sange.
Daca instanta a dispus o astfel de masura , aceasta este legala , fiind vorba despre o pedeapsa penala aplicata unei persoane pentru o infractiune savarsita pe teritoriul Romaniei.
Se afla inca in termen pentru a ataca hotararea instantei?
cititi mai mult pe:

Extras din celebrul caz ce viza un magistrat, sau altfel, cum sa scapi de pedeapsa pt. alcolemie:
"[EDITAT] a contestat de asemenea procesul-verbal de prelevare a probei de sange si chiar procedura de recoltare, pe motiv ca Spitalul trebuia sa utilizeze un tip nou de trusa, impusa prin Ordin al Ministrului Sanatatii. Din cauza slabei dotari, insa, Spitalul nu avea modelul de trusa impus, astfel ca utiliza modelul vechi de trusa, ceea ce nu a impiedicat insa recoltarea in mod legal si potrivit a probei de sange. [EDITAT] s-a legat si de faptul ca cel care a sigilat flaconul in care ii fusese depozitat sangele a fost un politist, si nu medicul, asa cum cerea legea. Procurorii au recunoscut ca un om al legii a fost cel care a sigilat flaconul, dar au sustinut ca rezultatul probei nu putea fi influentat din acest motiv, intrucat analiza propriu-zisa a fost realizata la un laborator care indeplinea conditiile prevazute de lege. “Din adresa numarul 236/30.03.2009 a Serviciului medico-legal Ploiesti rezulta ca metoda de analiza folosita pentru determinarea alcoolemiei a fost cea oficiala, stabilita la nivel national de Consiliul Superior de Medicina Legala”. Ultima contestatie a judecatoarei [EDITAT] a fost de-a dreptul hilara: “In mod surprinzator, proba a fost trimisa spre analiza si analizata efectiv neobisnuit de repede”. Judecatoarea a uitat sa mentioneze ce inseamna “neobisnuit de repede”, mai ales ca legea nu prevede un termen minim in care proba trebuie analizata. "

mai multe pe [ link extern ] ...

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Va multumesc pentru raspunsurile clare,doar ca domnule r.gabi nu stiu nici eu mai multe,posibil a fost mai mult de 0.80 g/l de singe doar ca ei si eu chiar mizam pe faptul ca a fost prima lui abatere de 3 sau 4 ani de cind are carnetul,nici puncte luate nici amenda nu a primit de nici un fel,cind lau oprit nu a facut scandal cum fac altii,sa dus cu ei sa ii ia singe si de asta chiar ne intrebam cum e posibil ca altii care omoara pe trecere de pietoni sa se aleaga cu doar o amenda si el lau ales ca exemplu pentru cei care oricum nu vad.Chiar comentam cu sotul meu care si el a patito in Spania,doar ca el e de nationalitate belgiana,si iau dat o amenda de 650 € si o luna fara sa conduca,dar fara proces fara sa ii ia carnetul,stiu ca fiecare tara are legea ei,dar mai mult sau mai putin suntem totusi in Europa nuu?!
Doamna AvValentina,ce sa va zic nu stiu in ce masura si ce conditii sunt in spitalul din Vaslui,e ceva timp de cind nu am mai fost pe acolo,dar cert este ca nu sa opus la nimic si nici nu vrea sa scape nepedepsit dar totusi chiar de aceasta masura sincer nu ma asteptam.As pune inca o intrebare si sper sa nu intrec masura:Avocatul din oficiu trebuie platit?adica dupa ce ca nu la ajutat cu nimic ia cerut 200 de roni,eu nu locuiesc in tara si de aceea ma minunez de cite citesc aici in Avocatnet.ro multe cazuri care diperati oamenii gasesc aici un sfat sau o alinare.
Va multumesc inca o data pentru lamurile date.
La amanuntele pe care le furnizati , cam acestea ar putea fi informatiile care vi se pot da.
Incercati sa aflati mai multe despre situatia la care va referiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire pentru conducere sub influenta alcoolului avvalentina avvalentina Cine a fost condamnat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice [b]fara a fi verificata in prealabil procedura prelevarii sangelui [/b][i]pentru ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)
Probe biologice...stabilirea alcoolemiei yomaryo yomaryo buna ziua va rog cineva priceput ..sa ma sfatuiasca si pe mine ce pot face in cazu meu.. pe data de 25.12.2011 am avut un incident minor cu masina ..alcool ... (vezi toată discuția)