avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probe biologice...stabilirea alcoolemiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probe biologice...stabilirea alcoolemiei

buna ziua va rog cineva priceput ..sa ma sfatuiasca si pe mine ce pot face in cazu meu..
pe data de 25.12.2011 am avut un incident minor cu masina ..alcool la volan 0,46 mg in aerul expirat...astazi 03.06.2012 am fost la iml pentru a plati probele recoltate deoarece politia romana nu au fonduri...cei de la iml mi-au spus 1 mg/l alcool si fara sa intreb ..ca probele au fost trimise la ei in ianuarie 2012 adica dupa cel putin 1 saptamana...conform acestui articol :

17. Probele recoltate şi sigilate, împreuna cu solicitarea, sînt transportate, dupa încheierea procedurii de prelevare, în cel mai scurt timp la instituţiile abilitate cu dreptul de analiză a acestora.
În situaţia în care transportul sau depunerea probelor recoltate nu poate fi efectuat imediat, acestea se păstrează la frigider, în instituţia medicală care a prelevat proba, timp de maximum 3 zile.

va rog sa ma sfatuiti ce pot face
Cel mai recent răspuns: yomaryo , utilizator 16:12, 3 Iulie 2012
V-au recoltat doar o proba biologica?
da si mi-au spus ca ajunge numai una
nu am stiut ca pot da si a doua proba..cei de la politie mi-au spus ca dam o proba deoarece ajunge si nu am semnat nimic precum as refuza a doua proba
In situatia in care nu ati dat si a doua proba biologica nu veti mai putea solicita calculul retroactiv al acoolemie care in anumite circumstante poate va era favorabil.In cazul de fata avand in vedere alcoolemia de 1 g/l alcool pur în sânge ,probabil veti fi trimis in judecata.
inteleg ca voi fi trimis in judecata ..dar va rog frumos sa-mi spuneti daca pot face ceva deoarece flaconul cu sange pentru analiza a fost trimis catre iml dupa mult timp fata de cel legal 3 zile maxim
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
yomaryo, utilizator

Alte discuții în legătură

Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)
Contestatie probe biologice yomaryo yomaryo va rog frumos in cat timp se poate contesta rezultatul probelor biologice si unde? multumesc (vezi toată discuția)
Valabilitatea probelor de sange pentru alcoolemie daniel1969 daniel1969 buna ziua! cat timp sa poate pastra o proba de sange in conditii optime si conform legii pentru stabilirea alcoolemiei. (vezi toată discuția)