avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... revizuire pentru conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

revizuire pentru conducere sub influenta alcoolului

Cine a fost condamnat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice fara a fi verificata in prealabil procedura prelevarii sangelui pentru analize, cu mijloace autorizate?
Cel mai recent răspuns: vxd , utilizator 18:06, 29 Aprilie 2011
avvalentina a scris:

ce presupune aceasta procedura? la ce sa ma uit in dosar?:sorry:

fara a fi verificata in prealabil procedura prelevarii sangelui pentru analize, cu mijloace autorizate?
Extras din celebrul caz ce viza un magistrat, sau altfel, cum sa scapi de pedeapsa pt. alcolemie:

"[EDITAT] a contestat de asemenea procesul-verbal de prelevare a probei de sange si chiar procedura de recoltare, pe motiv ca Spitalul trebuia sa utilizeze un tip nou de trusa, impusa prin Ordin al Ministrului Sanatatii. Din cauza slabei dotari, insa, Spitalul nu avea modelul de trusa impus, astfel ca utiliza modelul vechi de trusa, ceea ce nu a impiedicat insa recoltarea in mod legal si potrivit a probei de sange. [EDITAT] s-a legat si de faptul ca cel care a sigilat flaconul in care ii fusese depozitat sangele a fost un politist, si nu medicul, asa cum cerea legea. Procurorii au recunoscut ca un om al legii a fost cel care a sigilat flaconul, dar au sustinut ca rezultatul probei nu putea fi influentat din acest motiv, intrucat analiza propriu-zisa a fost realizata la un laborator care indeplinea conditiile prevazute de lege. “Din adresa numarul 236/30.03.2009 a Serviciului medico-legal Ploiesti rezulta ca metoda de analiza folosita pentru determinarea alcoolemiei a fost cea oficiala, stabilita la nivel national de Consiliul Superior de Medicina Legala”. Ultima contestatie a judecatoarei [EDITAT] a fost de-a dreptul hilara: “In mod surprinzator, proba a fost trimisa spre analiza si analizata efectiv neobisnuit de repede”. Judecatoarea a uitat sa mentioneze ce inseamna “neobisnuit de repede”, mai ales ca legea nu prevede un termen minim in care proba trebuie analizata. "

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
la mine nu s a respectat termenul de 3 zile in care trebuiau sa ajunga la iml probele de sange ,au ajuns dupa 6 zile si desigilate...........dar inca nu am ajuns in instanta! am sanse sa nu fiu trimis in judecata?
Din ce spuneti dvs., probele nu exista. Ce dovada aveti ca erau "desigilate"?
pe foaia oficiala de la iml la mentiuni scria ca probele au fost predate desigilate,am citit o cand am fost chemat la politie pt comunicarea rezultatelor

Alte discuții în legătură

Carnet de conducere strain poate fi anulat de judecatoria din romania? ContSters198945 ContSters198945 Cumnatul meu are carnet de conducere scos in Italia,acum citeva luni in urma la oprit politia si era sub influenta alcolului fapt care a urmat luarea ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)
Probe biologice...stabilirea alcoolemiei yomaryo yomaryo buna ziua va rog cineva priceput ..sa ma sfatuiasca si pe mine ce pot face in cazu meu.. pe data de 25.12.2011 am avut un incident minor cu masina ..alcool ... (vezi toată discuția)