avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Activitate eftei-03

Activitate eftei-03

Multumesc foarte mult pentru informatia oferita .
Va doresc o zi placuta
Buna seara
Va rog frumos sa ma lamureasca cineva si pe mine in urmatoarele probleme:
1.) –am o casa veche ,pe care am cumparat-o de la parintii mei ,cind erau inca in viata . Locuiesc in aceasta casa de cind m-am nascut si pina acum (50 de ani ) .Vecinul din spatele casei mele are deprinderea de a sadi, la 10 -20 de centimetri de la fundatia casei ,pomi si vita de vie care imi afecteaza fundatia casei .Casa fiind veche cu fundatie nebetonata si nearmata . In trecut un gutui ,sadit in aceleasi conditi ,mi-a distrus teracota din casa si mi-a fisurat fundatia iar apa din ploaie mi-a umplut teracota si mi-a distrus-o . Am chemat sotia vecinului in casa sa-i arat radacinile gutuiului iar dinsa mi-a promis ca nu o sa mai sadeasca nimic aproape de casa. A disparut gutuiul dar au sadit vita de vie ,care a crescut foarte mult si mi-e frica sa nu patesc aceeasi problema ca si in trecut . Vreau sa torn 30-40 centimetri de beton in spatele casei ,pentru protectia fundatiei vechi ,si vecinul nu ma lasa ,spunind ca este curtea lui si face ce vrea pe proprietatea lui . I-am atras atentia asupra vitei de vie, fara nici un rezultat .Care este legea ( daca exista vre-una ) care reglementeaza acest aspect al convietuirii intre vecini si proprietati ?Mentionez ca si proprietatea lui este la fel de veche ca si a mea .
2.) –am construit un gard de beton si vecinul si-a permis sa construiasca si sa inghesuie linga gardul meu un grajd si tot felul de lucruri ,care afecteaza rezistenta gardului- este legal ce face si ce lege reglementeaza acest aspect ?
3.) –proprietatile noastre fiind foarte apropiate, de la grajdul cailor lui (are doi ) pina la mine in curte,nu este mai mult de 3-4 metri si familia mea trebuie sa suporte mirosul de grajd si sa nu poata sta niciodata afara , in aer liber , din cauza acestui grajd si miros .
La ce distanta minima legala ,fata de casa ,poate fi amplasata o asemenea constructie -grajd ?
Ce lege reglementeaza acest aspect ?
Cu speranta intr-un sfat util , multumesc anticipat tuturor celor care o sa-mi raspunda .
Buna ziua
Va rog frumos ,daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu activitatea unui avocat.Iata despre ce este vorba :
-Firma la care am lucrat mi-a ramas datoare cu niste bani (probabil asta este o normalitate in Romania ).Ei afirmau ca au aplicat corect prevederile Codului muncii ,iar eu le aratam articolele din cod ,pe care le-au incalcat.Dupa ce am plecat de la ei ,am luat un avocat ,i-am pus toate hartiile pe masa ,l-am platit 75% direct si 25% prin virament bancar ,si i-am dat in judecata pentru recuperarea prejudiciului (vis-à-vis de salarizarea mea legala).Dupa ceva timp avocatul mi-a comunicat ca am castigat procesul si ca trebuie sa mai platesc 300 lei onorariile executorului judecatoresc ,bani pe care oricum o sa-i recuperez de la fosta mea firma ,ca si cheltuieli de judecata .Pe 1 martie 2012,platesc cei 300 lei ,fara sa primesc vre-o chitanta ,ii comunic avocatului contul meu bancar si astept virarea banilor .Pe 8 aprilie avocatul imi comunica ca s-a aprobat executarea silita si de atunci astept virarea banilor .Am incercat sa iau legatura ,de citeva ori ,cu avocatul ,prin email si telefonic si nu-mi raspunde la nimic .Telefonic imi apare conexiune rejectata .Niciodata nu mi-a comunicat datele de identificare a procesului .Ce este de facut in acest caz ? Eu nu vreau sa-I fac nici un rau avocatului ci doar sa-mi recuperez banii castigati legal .Avocatii nu au si ei un organism de control sau un cod de conduita profesionala?Cine verifica daca ei il respecta?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Răspuns la discuția Plata obligatii fiscale in tara
Multumesc pentru raspuns
In respectiva lege ( 656/2002 reactualizata 2007) este reglementata si situatia din prima intrebare ,sau numai activitatea referitoare la banci ?
Multumesc anticipat
Buna ziua
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
- ce obligatii fiscale am in tara ,daca lucrez peste hotare ,de-a cursul unui an calendaristic ,mai mult de jumatate (aproximativ 188-195 zile ) ,fapt demonstrabil cu vizele de intrare /iesire din pasaport ?
- ce lege reglementeaza acest aspect al activitatii muncitorilor romani?
- daca primesc salariul prin virament bancar ,banca este indrituita legal sa ma intrebe de unde sint banii (ea nu vede de atita timp de unde sint banii) sau daca am platit impozitul la fisc ? Banca este agent fiscal sau se ocupa de manevrarea in orice mod a banilor (depozite ,credite ,dobanzi etc.etc....) ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns