avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Probleme cu un avocat !
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Probleme cu un avocat !

Buna ziua
Va rog frumos ,daca poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu activitatea unui avocat.Iata despre ce este vorba :
-Firma la care am lucrat mi-a ramas datoare cu niste bani (probabil asta este o normalitate in Romania ).Ei afirmau ca au aplicat corect prevederile Codului muncii ,iar eu le aratam articolele din cod ,pe care le-au incalcat.Dupa ce am plecat de la ei ,am luat un avocat ,i-am pus toate hartiile pe masa ,l-am platit 75% direct si 25% prin virament bancar ,si i-am dat in judecata pentru recuperarea prejudiciului (vis-à-vis de salarizarea mea legala).Dupa ceva timp avocatul mi-a comunicat ca am castigat procesul si ca trebuie sa mai platesc 300 lei onorariile executorului judecatoresc ,bani pe care oricum o sa-i recuperez de la fosta mea firma ,ca si cheltuieli de judecata .Pe 1 martie 2012,platesc cei 300 lei ,fara sa primesc vre-o chitanta ,ii comunic avocatului contul meu bancar si astept virarea banilor .Pe 8 aprilie avocatul imi comunica ca s-a aprobat executarea silita si de atunci astept virarea banilor .Am incercat sa iau legatura ,de citeva ori ,cu avocatul ,prin email si telefonic si nu-mi raspunde la nimic .Telefonic imi apare conexiune rejectata .Niciodata nu mi-a comunicat datele de identificare a procesului .Ce este de facut in acest caz ? Eu nu vreau sa-I fac nici un rau avocatului ci doar sa-mi recuperez banii castigati legal .Avocatii nu au si ei un organism de control sau un cod de conduita profesionala?Cine verifica daca ei il respecta?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 09:35, 21 Septembrie 2012
Poti sa ia legatura cu baroul de avocati din judet. Ei trebuie sa va informez asupra actiunile disciplinare ce poti patrunde. Oricum procesul este probabil inregistrat la portal a instantelor de judecata, aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virament salarial dublu / triplu anadesign anadesign Buna ziua, De 3 luni mi se vireaza pe card de catre firma unde lucrez , mult mai multi bani.In conditiile in care eu mi.am facut salariul si stiu ce venituri ... (vezi toată discuția)
Datorie nerecuperata, conversatii scrise Cristinada Cristinada Buna seara, as dori sa stiu daca am destule probe pentru a putea recupera datoria. Daca da, ma sfatuiti sa actionez in instanta sau sa contractez o firma de ... (vezi toată discuția)
Plată executare judecătorească pentru o sumă de care nu am fost înștiințată de tribunal Giorgiana1986 Giorgiana1986 Bună ziua, Am avut un proces pe rol pe care l-am pierdut, la final a trebuit să plătesc cheltuielile de judecată ale celuilalt. Avocata a spus că ne va ... (vezi toată discuția)