avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie nerecuperata, conversatii scrise
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie nerecuperata, conversatii scrise

Buna seara,
as dori sa stiu daca am destule probe pentru a putea recupera datoria. Daca da, ma sfatuiti sa actionez in instanta sau sa contractez o firma de recuperare datorii?
In martie 2019 am imprumutat o persoana cu 6000 ron. Suma a fost utilizata pentru a lichida un contract de amanet pe care aceasta persoana il semnase cu o firma. Eu am efectuat plata prin contul bancar, online, avand dovada platii in obiectul careia am specificat ”plata contract nr. X pe numele Y”.
In plus, de atunci am zeci de conversatii cu persoana respectiva, in care aceasta recunoaste datoria, promite ca mi-o va inapoia integral. In noiembrie 2019 am convenit ca va plati o rata lunara (prin banca) de 300 lei, pe fiecare data de 10 a lunii (conversatie whatsapp pe care o am). Am primit in cont prima rata de 300 ron, cu obiectul ”prima rata”, deci recunoscand astfel ca nu mi-a dat alti bani. De atunci, nimic...si nu mai raspunde la telefon.
Credeti ca am vreo sansa de a recupera ceva?
Multumesc frumos!

Cristina
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:39, 31 Ianuarie 2020
Doar daca aveti de unde, daca are salariu, bunuri.. ceva.. altfel, ramaneti cu buza umflata.
Are salariu, apartament, masina.
Perfect, dati-o in judecata si obtineti o hotarare judecatoreasca , apoi puneti in executare hotararea , facand cerere la executor. Apelati la avocat pt proces. Toate aceste cheltuieli, leveti recupera sub forma cheltuielilor de judecata si executare.
Somati-o prin executor sau avocat ca o veti da in judecata si va suporta toate aceste cheltuieli. Poate va plati.
Inainte de ”rata” din noiembrie i-am spus ca voi apela la un avocat daca nu imi da banii si a spus ca nu am cum sa demonstrez ca nu mi-a dat deja banii (desi conversatiile arata ca isi recunoaste datoria si ca mi-a platit doar o rata de 300), ca nu am martori si ca in tribunal va declara ca i-am dat banii de bunavoie.
Credeti ca dovezile pe care le am ar fi suficient de solide pentru a avea castig de cauza?
eu cred ca aveti.

Alte discuții în legătură

Organizarea probelor pentru procedura cu privire la cererile cu valoare redusă alexandraticusan alexandraticusan Buna ziua. In urma cu aproximativ 2 ani cand m-am despărțit de fostul meu prieten, acesta îmi datora suma de 9400 de lei. Împrumutul constituie mai multe ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)
Conversațiile telefonice și cele de pe whatsapp pot fi probe în instanță? petre1981 petre1981 Dacă am avut discuții telefonice și conversații pe WhatsApp cu o persoană pot să o dau în judecată și să solicit daune morale și materiale că am ... (vezi toată discuția)