avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat avizat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat avizat in legatura ...

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat avizat in legatura cu urmatoarea situatie: sora mea a trait in concubinaj timp de 2 ani, cu o persoana. In aceasta perioada, el a locuit in apartamentul aflat in proprietatea ei, fara a plati niciun fel de utilitati sau alte cheltuieli comune.
In acest interval, la un moment dat i-a virat o suma de bani in cont, pe care a considerat-o ca fiind imprumut. La detaliile acestui transfer nu scrie nimic, in schimb au avut niste conversatii ulterioare pe whatsapp, dupa ce s-au despartit, conversatii in care isi imputa unul altuia diverse cheltuieli, iar ea ii spune la un moment dat "consider ca e fair asa cu 3000 EUR". Aceasta este fraza de care se leaga el si a dat-o in judecata pentru recuperarea sumei de 15.000 lei (echivalentul celor 3000 eur).
Intrebarea mea este daca putem aduce ca si contra-argumente si probe in instanta faptul ca el a locuit in apartamentul ei fara sa plateasca nimic (de ex., putem obtine de la administratie dovada ca platea intretinere pt 2 persoane), ca si ea i-a platit cu un card de credit o bicicleta si un laptop, iar ca toate aceste cheltuieli depasesc cu mult cuantumul asa-zisului imprumut.

Orice sugestie si sfaturi avizate sunt binevenite.

Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Am împrumutat unui verișor 3000 de euro acum 8 ani, din care mi-a înapoiat 1000, acum 2 ani. pot folosi mesajele whatsapp/facebook ca dovadă în instanță? mboncalo mboncalo Buna ziua. Am imprumutat unui verisor 3000 EUR acum 8 ani din care mi-a inapoiat 1000 acum 2 ani. Fiind la limita cu rabdarea, i-am dat ultimatum ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. lucram din 2019 în regatul unit, suntem necăsătoriți, ... Remussssss Remussssss Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem necăsătoriți, si am strâns cu mult efort și sudoare o suma de bani împreună cu concubina mea, cu ... (vezi toată discuția)
Ce poți face atunci când concubina te înșală și te lasă cu un împrumut la bancă ? Daredevil14 Daredevil14 Buna ziua, In urma cu 2 luni am facut un imprumut la banca (ING - nevoi personale ) pentru a o ajuta pe concubina mea care nu putea sa faca acest imprumut. ... (vezi toată discuția)