avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Virament salarial dublu / triplu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Virament salarial dublu / triplu

Buna ziua,
De 3 luni mi se vireaza pe card de catre firma unde lucrez , mult mai multi bani.In conditiile in care eu mi.am facut salariul si stiu ce venituri am.Sunt angajata in aceeasi firma cu 2 ore pe o societate si 6 pe alta.Raspunsul la primul virament gresit, a fost ca s.a facut calculul pe ambele firme avans + rest de plata, desi avansul se ia separat, normal.Am sesizat deci, mi s.a comunicat ca diferenta plus se va opri urmatoarea luna.Nicidecum, aceeasi situatie.Luna a treia deja mult mai mult virat.
Intrebarea este : desi am sesizat o data , nu s.a retinut diferenta plus urmatoare luna , din contra s.a gresit din nou , la fel ai a treia luna.Eu ca si angajat daca tac in situatia data ( desi nu mi se pare absolut normal sa primesc mai multi bani decat stiu ca mi se cuvin ), care ar fi repercursiunile ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 27 Noiembrie 2016
anadesign a scris:

... .Eu ca si angajat daca tac in situatia data ( desi nu mi se pare absolut normal sa primesc mai multi bani decat stiu ca mi se cuvin ), care ar fi repercursiunile ?

Va multumesc.


La un moment dat, veti fi pusa in situatia de a restitui sumele primite in plus.
Pe baza a ce ? Lucrez in vanzari , salariul difera de la luna la alta.Cel care a facut viramentul gresit , va sta linistit ? Logic, cine a facut viramentul gresit sa plateasca.Eu poate sunt persoana care nu traieste din banii lor ( ce bine ar fi ), drept urmare nu verific contul , ci doar fisierul de salarizare.Cum as putea sti ca ei imi vireaza eronat ?
Codul Muncii
Art. 256
(1) Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.
......


... Cum as putea sti ca ei imi vireaza eronat ?

Exista state de plata care se pot verifica .
Va multumesc.Etic si moral ar fi sa ii anunt.Culmea, o colega de a mea tocmai ce m.a anuntat ca ei i s.au virat mult mai putini bani decat ar fi trebuit.

Acele state de plata nu ar trebui sa fie semnate de catre angajat ?
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intr-adevar, corect ar fi sa-i anuntati de greseala efectuata.

Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

In situatia virarii prin cont bancar a salariului, dovada se face prin ordinul de plata.

Alte discuții în legătură

Cum returnezi sume primite in plus , conf art 272 Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Cum se pot returna sumele primite dintr-o eroare a intocmirii documentelor de plata ale angajatorului? Intelegerea amiabila nu trebuie dovedita cu inscrisuri ? ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale adela1953 adela1953 buna ziua, sunt in divort,sotul meu are o firma dinainte de casatorie.Am fost angajata in firma lui in functia de director.Drepturile salariale se faceau pe ... (vezi toată discuția)
Fostul angajatorul refuza plata salariului!!! ContSters106545 ContSters106545 Buna seara, Sper sa fiu cat mai concisa pentru a va explica situatia in care ma aflu, desi poveste e lunguta. In data de 14 Aprilie mi-am dat demisia de ... (vezi toată discuția)