avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fostul angajatorul refuza plata salariului!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fostul angajatorul refuza plata salariului!!!

Buna seara,

Sper sa fiu cat mai concisa pentru a va explica situatia in care ma aflu, desi poveste e lunguta.

In data de 14 Aprilie mi-am dat demisia de la locul de munca, am efectuat perioada legala de preaviz insa nu m-am despartit de angajator in termeni amiabili. Am lucrat timp de 1 an si 3 luni la fostul loc de munca si in tot acest timp am primit salariul la data stabilita (maxim data de 5 a lunii). Banii mi-au fost tot timpul virati in contul bancar.

La sfarsitul lunii Martie am cerut mai repede plata salariului si acesta mi-a fost virat integral pentru ca veneau sarbatorile de Paste (apare pe extrasul de cont scris "plata salariu luna Martie:), iar la inceputul lunii Aprilie am primit un bonus (valaoarea unui salariu net) pentru anul 2010.

Astazi trebuia sa-mi fie virat in cont salariul pe luna Apilie si m-am trezit in extrasul de cont bancar cu 600 Ron net care cica ar reprezenta asa cum scrie in extras "diferenta de salariu pe luna Aprilie". Insa eu nu am luat avans pe Aprilie ci doar bonus.

Pentru ca aveam zilele de concediu neefectuate pe anul 2009 si 2010 cred ca aceasta suma virata reprezinta plata CO.

Am incercat sa-mi sun anagajatorul pentru a cere lamuriri si a-l intreba de ce nu apare si viramentul salariului pe Aprilie, insa refuza sa-mi raspunda la telefon.

Credeti ca are dreptul sa considere bonusul luat la inceputul lunii Aprile drept salariu? (in contul meu bancar suma virata apre ca "bonus pe anul 2010" si nu "salariul pe luna Aprilie" asa cum apar trecute celelalte sume cand am luat salariile).

Mentionez ca nu am semnat nici un document ca am luat bonus si nici ca am luat salariul mai repede in Aprilie. In CIM nu scrie ca am un pachet format din salariu fix + bonus

Cum pot sa procedez in situatia de fata? Poate angajatorul sa se sustraga de la plata salariului?

Multumesc!

Beatrice

Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
ContSters106545, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters106545 , utilizator 22:12, 6 Mai 2010
daca-l dai in judecata nu poate sa se sustraga
chemati-l in instanta
Asta voi face daca nu voi reusi sa port o conversatie normala.

Insa ma interesa daca as putea avea castig de cauza in instanta avand ca dovezi doar extrasele de cont bancare in care sunt stipulate atunci cand a fost cazul, platile salariilor si o data acest bonus.

Cineva imi spunea ca daca in contabilitate acest bonus a fost trecut rapid ca fiind salariul platit in avans pe luna Aprilie (ca e clar ca nu a fost virat in Mai la termen) atunci exista posibilitate ca angajatorul sa aiba un atu forte in instanta. Si ca de asemenea ar putea spune ca a gresit cand a trecut "bonus pe 2010" atunci cand a facut viramentul, ca e o eroare de redactare.


Multumesc,

Beatrice

daca pe op de incasare si/sau extras apare explicatia bonus 2010 e ok, daca nu e considerat avans si basta
Driti sa ne pronuntam pe supozitii...solicitati in scris angajatorului explicatii , cu nr. de inregistrare. daca nu , adresati-va instantei. va fi obligat sa justifice.

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza plata salariului ContSters106545 ContSters106545 Buna seara, Sper sa fiu cat mai concisa pentru a va explica situatia in care ma aflu, desi poveste e lunguta. In data de 14 Aprilie mi-am dat demisia de ... (vezi toată discuția)
Demisie - bonusul primit a fost inlocuit pe stat de plata cu plata salariului ContSters106545 ContSters106545 Buna ziua, Am mai postat un topic \"Fostul anagajtor refuza plata salariului\" insa revin cu alte date ceva mai recente. Pe data de 9 Aprilie fostul ... (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)