avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - Bonusul primit a fost inlocuit pe stat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - Bonusul primit a fost inlocuit pe stat de plata cu plata salariului

Buna ziua,

Am mai postat un topic "Fostul anagajtor refuza plata salariului" insa revin cu alte date ceva mai recente.

Pe data de 9 Aprilie fostul angajator mi-a virat in contul bancar un bonus (suma reprezinta echivalentul unui salariu net) iar eu pe data de 14 Aprilie am inaintat cererea de demisie. CIM s-a incheiat pe data de 29 Aprilie.

Acum este luna Mai si ar fi trebuit sa primesc salariul pe luna trecuta. Fostul angajator mi-a scris un e-mail prin care imi spune ca salariul meu a fost virat ca avans la inceputul lunii Aprilei (insa de fapt este acea suna este bonusul) si ca ar fi bine sa incheiem aici toate discutiile. Mi-a virat teoretic acum doar banii pe CO neefectuat din 2009 si 2010 (in cont apare statusul "diferenta plata salriu cf. statului de plata"). De asemenea mi-a atasat si foaia de salariu in care bineinteles ca datele sunt total rastalmacite.

Acum ma intreb cum pot sa-mi recuperez salariul. Pe extrasul meu de cont bancar, atunci cand mi-a fost virat bonusul apare statusul "bonus pentru 2010" si nu "avans plata salariu" cum a mai aparut in alte extrase de cont cand am cerut un avans.

Mentionez ca nu am semnat foaia de salariu, ci doar am primit-o scanata prin e-mail, si nici nu a semnat nici un act atunci cand bonusul mi-a fost virat.

Pot oare cu extrasele de cont sa dovedesc ca angajatorul nu mi-a platit salariul, desi pe statele de plata apare altceva scris (a avut cred timpul necesar sa schimbe in contabilitate datele)? Totusi in contul bancar al firmei apare acelasi status cand a fost virat bonusul "bonus anul 2010".

Multumesc,

Beatrice Galatanu
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:10, 8 Mai 2010
plangere la ITM faceti..daca nu se rezolva nimic, actiune in instanta..aveti castig

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajatorul refuza plata salariului!!! ContSters106545 ContSters106545 Buna seara, Sper sa fiu cat mai concisa pentru a va explica situatia in care ma aflu, desi poveste e lunguta. In data de 14 Aprilie mi-am dat demisia de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata salariului ContSters106545 ContSters106545 Buna seara, Sper sa fiu cat mai concisa pentru a va explica situatia in care ma aflu, desi poveste e lunguta. In data de 14 Aprilie mi-am dat demisia de ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa demisie pot cere bonusul din vanzari? adamantium2010 adamantium2010 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: dupa ce am demisionat din firma X, in luna August 2010, nu am mai fost atenta la bonusul din vanzari ... (vezi toată discuția)