Am mai postat un topic "Fostul anagajtor refuza plata salariului" insa revin cu alte date ceva mai recente.
Pe data de 9 Aprilie fostul angajator mi-a virat in contul bancar un bonus (suma reprezinta echivalentul unui salariu net) iar eu pe data de 14 Aprilie am inaintat cererea de demisie. CIM s-a incheiat pe data de 29 Aprilie.
Acum este luna Mai si ar fi trebuit sa primesc salariul pe luna trecuta. Fostul angajator mi-a scris un e-mail prin care imi spune ca salariul meu a fost virat ca avans la inceputul lunii Aprilei (insa de fapt este acea suna este bonusul) si ca ar fi bine sa incheiem aici toate discutiile. Mi-a virat teoretic acum doar banii pe CO neefectuat din 2009 si 2010 (in cont apare statusul "diferenta plata salriu cf. statului de plata"). De asemenea mi-a atasat si foaia de salariu in care bineinteles ca datele sunt total rastalmacite.
Acum ma intreb cum pot sa-mi recuperez salariul. Pe extrasul meu de cont bancar, atunci cand mi-a fost virat bonusul apare statusul "bonus pentru 2010" si nu "avans plata salariu" cum a mai aparut in alte extrase de cont cand am cerut un avans.
Mentionez ca nu am semnat foaia de salariu, ci doar am primit-o scanata prin e-mail, si nici nu a semnat nici un act atunci cand bonusul mi-a fost virat.
Pot oare cu extrasele de cont sa dovedesc ca angajatorul nu mi-a platit salariul, desi pe statele de plata apare altceva scris (a avut cred timpul necesar sa schimbe in contabilitate datele)? Totusi in contul bancar al firmei apare acelasi status cand a fost virat bonusul "bonus anul 2010".