avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Virament salarial dublu / triplu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Virament salarial dublu / triplu

Buna ziua,
De 3 luni mi se vireaza pe card de catre firma unde lucrez , mult mai multi bani.In conditiile in care eu mi.am facut salariul si stiu ce venituri am.Sunt angajata in aceeasi firma cu 2 ore pe o societate si 6 pe alta.Raspunsul la primul virament gresit, a fost ca s.a facut calculul pe ambele firme avans + rest de plata, desi avansul se ia separat, normal.Am sesizat deci, mi s.a comunicat ca diferenta plus se va opri urmatoarea luna.Nicidecum, aceeasi situatie.Luna a treia deja mult mai mult virat.
Intrebarea este : desi am sesizat o data , nu s.a retinut diferenta plus urmatoare luna , din contra s.a gresit din nou , la fel ai a treia luna.Eu ca si angajat daca tac in situatia data ( desi nu mi se pare absolut normal sa primesc mai multi bani decat stiu ca mi se cuvin ), care ar fi repercursiunile ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 27 Noiembrie 2016
Ce sanse am sa imi ramana aceasta suma in conditiile in care as refuza returnarea ei ? Repet, in prima luna am sesizat superiorul in aceasta problema.Nu ma asteptam sa se greseasca deja de trei ori.
Cam greu de spus ce sanse aveti, insa de la data cand ati primit eronat acele sume daca au trecut 3 ani , implica faptul ca o cerere de chemare in judecata pentru restituirea sumelor respective va fi respinsa ca fiind prescrisa.

In situatia virarii prin cont bancar a salariului, dovada se face prin ordinul de plata. - Corect.Si cum se poate demonstra ca viramentul nu este corect ?
Dovada se poate face cu calculul salariului existent pe statul de plata sau printr-o expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum returnezi sume primite in plus , conf art 272 Jane Doe Bucuresti Jane Doe Bucuresti Cum se pot returna sumele primite dintr-o eroare a intocmirii documentelor de plata ale angajatorului? Intelegerea amiabila nu trebuie dovedita cu inscrisuri ? ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale adela1953 adela1953 buna ziua, sunt in divort,sotul meu are o firma dinainte de casatorie.Am fost angajata in firma lui in functia de director.Drepturile salariale se faceau pe ... (vezi toată discuția)
Fostul angajatorul refuza plata salariului!!! ContSters106545 ContSters106545 Buna seara, Sper sa fiu cat mai concisa pentru a va explica situatia in care ma aflu, desi poveste e lunguta. In data de 14 Aprilie mi-am dat demisia de ... (vezi toată discuția)