avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plată executare judecătorească pentru o sumă de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Plată executare judecătorească pentru o sumă de care nu am fost înștiințată de Tribunal

Bună ziua,
Am avut un proces pe rol pe care l-am pierdut, la final a trebuit să plătesc cheltuielile de judecată ale celuilalt.
Avocata a spus că ne va veni acasă o înștiințare și cu ea vom putea da banii domnului.
La câteva luni distanță a venit direct la firma la care lucrez de la un executor judecătoresc o înștiințare pentru poprire pe salariu cu o sumă de 3000 lei cheltuieli de executare pe lângă cele 6000 pe care trebuia să i le plătim respectivului. Înțeleg că trebuie să îi dau banii înapoi dar am senzația că e ceva în neregulă cu suma pentru executare pe care trebuie să o plătesc,nu am fost rău platnică sau rău intenționată și nu înțeleg de ce mă execută.
Avocata ridică din umeri și nu înțelege despre ce e vorba.
Este legal ce se întâmplă? E ceva ce mai pot face?
Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Giorgiana1986 , utilizator 12:27, 21 Februarie 2024
Este legal ca debitorul care este executat silit să plătească și cheltuielile de executare, deoarece executorul nu lucrează pe gratis.
Nu aceasta este ideea , e normal să fie plătit executorul. Eu nu înțeleg de ce se trece direct la executare ca și cum aș fi fost rău platnică și nu mi-au trimis după proces o înștiințare de plată pur și simplu către respectivul ca să evităm costuri și stres în plus.
Asta întreb, cât de legal este să execuți silit pe cineva să îți plătească fără să-l anunți înainte.

Dapix a scris:

Este legal ca debitorul care este executat silit să plătească și cheltuielile de executare, deoarece executorul nu lucrează pe gratis.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă n-ați plătit imediat după finalizarea procesului, creditorul avea tot dreptul să vă execute silit.
De ce ați așteptat atâtea luni și n-ați plătit la timp`?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legal, dvs trebuia sa faceți demersuri imediat cum hotărârea v a fost comunicata si sa achitați.Nu aveți ce face ,probabil a vrut sa va scaneze sau cine știe, dar creditorul nu este obligat sa va notifice..
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Avocata a spus că ne va veni acasă o înștiințare și cu ea vom putea da banii domnului."
A zis prost și nici nu știe asta, de aia ridica din umeri. Spuneti-i ca trebuia sa platiti de bună voie, nu sa așteptați sa fiți executat silit.
Puteti contesta ( daca mai sunteți în termenul de 15 zile)cheltuielile de executare pe motiv ca e prea mare onorariul executorului .
Vedeți ca sunt specificate pe pv, cat e onorariul cat sunt cheltuielile, fiecare în parte.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca executorul si avocatul mai primesc onorariile acelea mari cerute,daca nu au ce executa si intre timp ma inteleg cu cealalta parte? sergio1979de sergio1979de Ideea e ca fostei sotii trebuie sa ii mai dau 5500 euro.Daca nu am acum si ii dau peste cateva luni si ma inteleg cu ea,mai trebuie sa platesc sumele acelea ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, Am primit o instiintare de plata de la un executor judecatoresc. Trebuia sa platesc o sulta si cheltuielile de executare. Am platit sulta imediat ... (vezi toată discuția)