avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Vreau sa stiu daca executorul si avocatul mai primesc ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Vreau sa stiu daca executorul si avocatul mai primesc onorariile acelea mari cerute,daca nu au ce executa si intre timp ma inteleg cu cealalta parte?

Ideea e ca fostei sotii trebuie sa ii mai dau 5500 euro.Daca nu am acum si ii dau peste cateva luni si ma inteleg cu ea,mai trebuie sa platesc sumele acelea mari cerute de executor si avocat?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 16:36, 21 Ianuarie 2010
Platiti exact ceea ce ati contractat. CUm e stabilit onorariul?
Cealalta parte(fosta sotie) a contractat executorul si avocatul si suma totala e de 4900 lei(executor,avocat,cheltuieli de executare).Vreau sa stiu daca voi fi pus ulterior sa platesc acele onorarii mari ( care nu cred ca au fost platite in acest cuantum,cred ca atat vor incasa daca nu ma inteleg cu cealalta parte).
Nu detin nici o suma sau proprietate,urmeaza sa incasez o suma de la alti debitori,ocazie cu care voi achitat aceasta datorie.
Deci sunt cheltuieli de judecata. In acest caz nu conteaza modul de executare a obligatiei de plata dintre fosta dvs sotie si avocat/executor, conteaza ca datorati acele sume inscrise in hotarare.

La ce intelegere va referiti?
Cheltuielile de executare trebuie platite daca s-a apelat la calea executarii silite si au fost declansate procedurile de executare (somatii, procese-verbale, etc).Puteti cel mult sa faceti o contestatie la executare, in cadrul careia sa incercati o "reducere" a acestor cheltuieli, dar nu prea au succes asemenea actiuni. Daca sunteti insolvabil, asta e, insa vreau sa va spun ca, de regula, cand sumele se recupereaza prin executorul judecatoresc, din ele se retin mai intai cheltuielile de executare si abia dupa aceea ce ramane se da creditorului.
Situatia mea e urmatoarea: in urma divortului,instanta a hotarat ca eu sa dau fostei sotii o suma de bani si anumite obiecte.Fara a ma intreba,s-a dus la executor care mi-a trimis o somatie de plata.Peste suma datorata trebuie platita o suma mare de bani ca si onorariu.Sunt de acord ca sa inapoiez obiectele.Daca le inapoiez in prezenta executorului,cu procesul lui de predare-primire,ma oblig si la plata onorariilor catre el? Suma de de bani o va primi ulterior cand o sa o primesc si eu la randul meu de la alti datornici catre mine.
Momentan sunt insolvabil si sunt de acord sa platesc acea suma datorata, peste cateva luni cand primesc banii,dar fara onorarii si cheltuieli de executare.
Eu cred ca se poate intampla in felul urmator: o sa predau obiectele in prezenta executorului.In privinta banilor,eu nu o sa-i am,o sa caute proprietati sau conturi,nu o sa gaseasca nimic,pentru ca nu am, si o sa se opreasca aici,sau in cel mai rau caz poprire1/3 din salariu.O fi asa? Multumesc mult pentru pareri.....

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri prin executor judecatoresc sergio1979de sergio1979de Situatia mea e urmatoarea: in urma divortului,instanta a hotarat ca eu sa dau fostei sotii o suma de bani si anumite obiecte.Fara a ma intreba,s-a dus la ... (vezi toată discuția)
Referitor la executorii judecatoresti Marin Sorin Marin Sorin Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema cu un executor judecatoresc. In luna iulie 2011 instanta in urma unui partaj a decis ca eu sa ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)