Situatia mea e urmatoarea: in urma divortului,instanta a hotarat ca eu sa dau fostei sotii o suma de bani si anumite obiecte.Fara a ma intreba,s-a dus la executor care are pusa in plus o suma mare de bani ca si onorariu.Sunt de acord ca sa inapoiez obiectele.Daca le inapoiez in prezenta executorului,cu procesul lui de predare-primire,ma oblig si la plata onorariilor catre el? Suma de de bani o va primi ulterior cand o sa o primesc si eu la randul meu de la alti datornici catre mine.
aveti doua posibilitati: sa predati obiectele stabilite prin sentinta pusa in executare de buna voie impreuna cu suma de bani sau, executorul poate sa faca acest lucru prin coercitie. daca predati respectivele obiecte de buna voie, executorul va consemna predarea si starea lor fizica urmind sa le remita proprietarului. cu suma de bani in cauza, solicitati deschiderea unui cont de catre executor in care sa varsati diferite sume pe masura ce incasati pina la achitarea integrala a datoriei.
Multumesc de raspuns.Obiectele le voi preda de buna voie(mai ales ca e prima data cand sunt contactat pentru a le preda-nu am nici o problema cu asta).Insa suma de bani(5500 euro) o voi achita direct fostei sotii in prezenta martorilor si cu semnatura ca nu mai are nici o pretentie.Insa nu vreau sa achit si suma de 4900 lei care reprezinta cheltuieli de avocat,executor,etc.(Toate sumele care le-a hotarat instanta le voi achita-compensare de onorarii etc).
Exista posibilitatea sa ii achit ulterior suma fostei sotii fara ca sa platesc cheltuieli de executare? Care nu se poate face decat in priviinta bunurilor,deoarece nu detin nimic,doar salariu 1000 ron/luna.Daca predau bunurile in prezenta executorului,ma oblig la plata cheltuielilor catre el?
Multumesc mult de ajutor.