avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate scylla

Activitate scylla

As dori, va rog frumos, o precizare cu privire la componenta obstilor de mosneni (ca forma de proprietarte codevalmasa a padurilor).
Prezentare succinta a cazului: Intr-o obste de mosneni reconstituita legal, in termen, dupa aparitia legii 247/2005 s-au inscris membri ,cu acte care dovedesc filiatia si succesiunea fata de autorii dreptului de proprietate codevalmasa care existau in obste la nationalizare in '48 ( si implicit figurau in tabela de mosneni din 1946).
Printre cei care au depus cereri ca mostenitori exista si o persoana careia-i traieste inca mama (titulara a dreptului de proprietate, care la data nationalizarii implinise varsta de 18 ani).
Deci, titulara dreptului traieste. Are 3 copii, insa unul a depus cerere si documente in nume personal. Nu stiu foarte bine ce cadru legislativ are o obste de mosneni, insa din statutul obstii reiese ca organizarea se face dupa codul silvic de la 1910.
Intrebarea ar fi: Daca titulara de drept codevalmas, care are calitate de mosnean, traieste, fiul are deja drept sa fie mosnean? Inteleg ca ar beneficia de o procura din partea mamei titulare, dar aceasta este doar de reprezentare a intereselor, pe la instante sau in fata autoritatilor. Ori, fiul ei figureaza ca mosnean si chiar detine o functie in schema de organizare a obstii.Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Da, se pare ca surprizele sunt o constanta a ultimilor ani din viata mea! Sunt pregatita. Asa cum spuneam, desi am CUI ul, si l-am introdus in forma numerica pe RC on line, cautarea mi-a transmis ca nu exista... Multumesc frumos, chiar cred ca voi obtine un istoric interesant!
N-as vrea sa fiu insistenta, sau obraznica, Doamne Fereste, dar este un ocol privat, care figureaza cu denumirea SC....etc, asa cum sunt si celelalte doua ocoale private, care figureaza in RC. Despre cele de stat, stiu ce regim urmeaza. Nu am voie pe acest sait sa dau decat date generale, dar multumesc si pentru sfatul de a solicita RC datele, direct. Daca sunt publice, ele pot fi puse la dispozitie, sa inteleg
Multumesc pentru sugestie. SC exista sigur, pe saituri apare cu CUI-iul si alte date, in afara de J, dar nici dupa denumire nici dupa CUI, nu figureaza in RC. Este vorba despre un ocol silvic privat, si dupa cum am mai precizat, stim cine e seful de ocol, stim cine sunt salariatii, au activitate in regim silvic, nu e un secret asat, dar RC nu ofera date despre acest ocol; despre toate celelalte insa, da.
Nu este societatea mea. Este vorba despre o societate care, de la inceput a stranit controverse, ea afectand oarecum activitatea societatilor concurente din zona. Nimeni nu stie exact cine-i sunt administratorii, actionarii...doar se banuieste. Ea exista totusi, pentru ca are un sediu la noi in oras, fara inscriptionare sau firma, dupa cum am mai spus, dar cunoastem personalul care lucreaza acolo. Si este surprinzator ca nu sunt facute publice datele la RC
Am cautat. Desi am introdus termenii exact ca in titulatura firmei, nu figureaza. Sunt logata pe saitul RC, am mai efectuat cautari si in cazul altor firme, cu rezultate pozitive exacte, in cazul acesteia...nu sunt rezultate ca ar exista. Pe diferite saituri firma apare cu anunturi de licitatii, chiar si cu niste date (CUI, persoane de contact), in RC ea nu exista, indiferent cum as introduce termenii.
As dori - va rog frumos - sa stiu daca, odata inregistrata o firma (societate comerciala), este obligatoriu sa fie publicata (afisata) in Registrul Comertului, care poate fi consultat on line, RC avand sait propriu. Precizare suplimentara: desi o anumita SC functioneaza in realitate, e drept ca fara firma afisata, dar ale carei date de inregistrare apar pe net in diferite saituri de afaceri, ea nu apare pe saitul oficial al Registrului Comertului. Este posibil acest lucru? SC pot solicita nepublicarea datelor in RC? Multumesc!