avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare firme la Registrul Comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare firme la Registrul Comertului

As dori - va rog frumos - sa stiu daca, odata inregistrata o firma (societate comerciala), este obligatoriu sa fie publicata (afisata) in Registrul Comertului, care poate fi consultat on line, RC avand sait propriu. Precizare suplimentara: desi o anumita SC functioneaza in realitate, e drept ca fara firma afisata, dar ale carei date de inregistrare apar pe net in diferite saituri de afaceri, ea nu apare pe saitul oficial al Registrului Comertului. Este posibil acest lucru? SC pot solicita nepublicarea datelor in RC? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: scylla , utilizator 15:16, 18 Martie 2011
Ati cautat bine pe site-ul Registrului Comertului?
Am cautat. Desi am introdus termenii exact ca in titulatura firmei, nu figureaza. Sunt logata pe saitul RC, am mai efectuat cautari si in cazul altor firme, cu rezultate pozitive exacte, in cazul acesteia...nu sunt rezultate ca ar exista. Pe diferite saituri firma apare cu anunturi de licitatii, chiar si cu niste date (CUI, persoane de contact), in RC ea nu exista, indiferent cum as introduce termenii.
Trebuie sa apara si pe ReCom. Daca sunteti sigura ca nu este (si dupa nume, si dupa CUI, si dupa J - cautati in mai multe feluri) ar trebui sa cereti un certificat constatator direct de la registrul comertului, sa vedeti care e situatia acolo. E societatea dvs?
Nu este societatea mea. Este vorba despre o societate care, de la inceput a stranit controverse, ea afectand oarecum activitatea societatilor concurente din zona. Nimeni nu stie exact cine-i sunt administratorii, actionarii...doar se banuieste. Ea exista totusi, pentru ca are un sediu la noi in oras, fara inscriptionare sau firma, dupa cum am mai spus, dar cunoastem personalul care lucreaza acolo. Si este surprinzator ca nu sunt facute publice datele la RC
scylla a scris:
Ea exista totusi, pentru ca are un sediu la noi in oras, fara inscriptionare sau firma, dupa cum am mai spus, dar cunoastem personalul care lucreaza acolo.

Asta nu e tocmai o dovada a existentei unei societati comerciale, in sensul de entitate juridica.
Sfatul meu ar fi sa cereti informatii direct de la registrul comertului. Daca nici eu nu au, inseamna ca nu e o eroare si chiar nu exista. Consecintele sunt de cele mai variate, si pe plan civil si pe plan penal, daca e vorba de licitatii si alte cele.

Alte discuții în legătură

Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata? numecod numecod buna ziua, este vorba de o situatie: in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate ... (vezi toată discuția)
O societate comerciala are 2 cui-uri. alex256 alex256 Buna ziua! O societate comerciala, X SRL, sa o numim, are 2 CUI-uri, unul dintre ele apare ca inregistrat in Registrul Comertului, altul apare fara numar de ... (vezi toată discuția)
Denumire firma onimada onimada Buna ziua! As vrea sa stiu de ce exista urmatoarea practica: Un restaurant are afisat afara RESTAURANT X, dar in acte are denumirea SC y. As putea sa procedez ... (vezi toată discuția)