avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Denumire firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Denumire firma

Buna ziua!
As vrea sa stiu de ce exista urmatoarea practica: Un restaurant are afisat afara RESTAURANT X, dar in acte are denumirea SC y. As putea sa procedez asa cu deschiderea unui salon de wellnes de exemplu?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 23:18, 12 Noiembrie 2014
societate comercială (abreviat S.C.)
Pentru ca denumirea (unica) a unei societati cu personalitate juridica, inregistrata in Registrul Comertului ca atare, difera de marcile comerciale pe care le poate folosi un comerciant.
O societate cu denumire si CUI unice poate avea 20 de puncte diferite de lucru, fiecare cu alt obiect de activitate (unul e restaurant, altul e coafor etc)iar denumirea magazinului trebuie sa fie adaptata obiectului de activitate.
Nu poti sa scrii mare deasupra unui cuptor de paine sintagma "sex shop srl" daca intamplator te mai ocupi si cu asa ceva.
Aveti obligatia, ca S.C., de a afisa in interior la vedere copia dupa certificatul de inmatriculare al societatii (daca lucrati cu publicul) si acolo se vede denumirea societatii (sau pe bon / factura).
Aceste aspecte sunt prevazute de Legea 31 / 1990

am constatat decurand ca exista o soc. com. care are aceeiasi denumire cu soc. mea , adevarat este in alt judet, dar este normal???? a mea este din 1993 iar cea descoperita din 2008.
Multumesc pt. raspuns scuze ca nu are legatura cu subiectul.
Am mai intalnit si eu astfel de cazuri. Va diferentiati prin CUI si J
IONICA VADUVA a scris:

am constatat decurand ca exista o soc. com. care are aceeiasi denumire cu soc. mea , adevarat este in alt judet, dar este normal???? a mea este din 1993 iar cea descoperita din 2008.
Multumesc pt. raspuns scuze ca nu are legatura cu subiectul.

este foarte normal....cunosc o denumire de SC care este prezenta in 3 judete , bineinteles toate cu RO diferit . intamplarea a facut sa lucrez cu toti 3 , acestia activand in aceeasi bransa , in transport .

Moldotrans Srl CIF 2672814 J20/2194/1992 - Deva , Hunedoara
Moldotrans Srl CIF 3585740 J19/209/1993 Toplita, Harghita
Moldotrans Srl CIF 17201572 J02/245/2005 Arad.

administratorii nici macar nu se cunosc intre ei .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
ContSters324606, utilizator

Alte discuții în legătură

“s.c x srl” sau “x srl” madalinaaat madalinaaat Am inteles ca nu se mai foloseste abrevirea “S.C” cand scriem denumirea unei societati? Este adevarat? Este incorect sa zicem “ S.C X SRL”? (vezi toată discuția)
Este posibil ? stanbogdan23 stanbogdan23 Este posibil ca mai multe societati comerciale cu denumiri diferite si domeni de activitate ce nu au nimic in comun una cu cealalta sa poarte un singur brand ... (vezi toată discuția)
Numele unei societati stanbogdan23 stanbogdan23 Am o dilema , va rog ajutati-ma ... Vreau sa ma asociez cu un prieten sa deschid un magazin de haine intrun centru comercial. Societatea are ca domeniu de ... (vezi toată discuția)