avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale este posibil ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

este posibil ?

Este posibil ca mai multe societati comerciale cu denumiri diferite si domeni de activitate ce nu au nimic in comun una cu cealalta sa poarte un singur brand ?
Ex: S.C. Ana hotels SRL - Domeni Hoteliere
S.C. Ana club SRL - Club si dicoteca
S.C. Ana conti SRL- Restaurant
Toate sa aiba brandul ANA ?
tin sa va reamintesc ca toate aceste societati sunt detinute de o singura persoana, iar brandul nu exista inregistrat la registru comertului.
p.s. Brandul ANA a fost doar un exemplu pentru a intelege cerintele intrebar mele .
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:27, 1 Iunie 2011
Este posibil. Nu e relevant ca ”brandul” nu e inregistrat... E inregistrat ”in” denumire... Fiecare S.C. are o alta denumire, practic, dar exista un element comun...

Cine are un interes justificat poate chema in judecata o S.C. cand considera ca societatea sa ar putea fi confundata cu o alta S.C. In exemplu dv, insa, nimeni nu are vreun interes sa nu se ”confunde” societatile – as zice chiar din contra: exista intentia sa se stie...

In ce sens sunt detinute de o singura persoana? Aceasta ”singura persoana” poate fi asociat unic intr-o singura S.C. In cazul celorlate trebuie sa mai existe cel putin un asociat. O persoana poate fi asociat unic intr-o singura societate dar poate fi asociat (majoritar sau minoritar) in cate societati comerciale doreste.

L 31/1990 privind societatile comerciale
Art. 14
(1) O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.
(2) O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana
[...]
trope_doi a scris:

Este posibil. Nu e relevant ca ”brandul” nu e inregistrat... E inregistrat ”in” denumire... Fiecare S.C. are o alta denumire, practic, dar exista un element comun...



Pai si in ce conditi pot infiinta o societate comerciala cu un nume si un brand sa nu am nici un fel de problema , deoarece sunt sigur ca undeva exista o societate care are cel putin un element comun. Cum ma sfatuiti sa procedez pt infiintarea unei societati fara sa nu am vreo problema ?
Daca cei de la registrul comertului va dau OK-ul la denumire din start ati scapat de o problema. Mai ramane cea de la OSIM ca cineva sa nu aiba exclusivitatea pe acea denumire. Eu as m erge la registru si as face rezervarea de denumire, macar sa ma asigur ca asta este disponibila, dupa care as face o cercetare prealabila si la OSIM. Daca tot doresc sa fiu f.f. prevazator.
Sa inteleg ca in conditiile date de dumneavoastra nu mai exista nici un risc?
Faceti-ma sa inteleg:

Registru comertului aproba societatea comerciala ,iar OSIM aproba brandul (marca inregistrata) ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
stanbogdan23, utilizator
La infiintarea unei SC primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa rezervati denumirea societatii – la registrul comertului. Adica, va alegeti o denumire si functionarul o sa va atentioneze daca denumirea mai exista sau nu... Altfel spus, cand mergeti sa rezervati denumirea societatii sa aveti in minte mai multe denumiri... Pe formularul de cerere puteti scrie numai trei. Rezervarea denumirii se face la nivel national...

Aici puteti citi despre infiintarea unei societati comerciale...
www.avocatnet.ro/content/art...

Denumirea, emblema etc pot fi inregistrate la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci)

Da, denumirea este ”aprobata” la registru, mai intai, apoi o puteti inregistra la OSIM, unde puteti inregistra si marca si / sau emblema.

copy-paste:
Brandul se defineste ca fiind numele, simbolul, semnul, desenul, sau o combinatie a lor, care identifica un bun sau un serviciu al unui vanzator sau grup de vanzatori si care face diferenta dintre produsele sau serviciile lor fata de cele ale concurentei.
Brandul reprezinta calea prin care consumatorii te vad ca singurul care furnizeaza o solutie pentru problemele lor.
Principalele caracteristici care fac ca un brand sa fie unul de succes sunt:
1. Mesajul oferit este clar si la subiect
2. Confera credibilitate
3. Atinge partea emotionala a consumatorilor tinta
4. Motiveaza clientul
5. Intareste sentimentul de loialitate din partea consumatorului catre produs sau serviciu
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema? stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua ,va rog frumos ajutati-ma si pe mine un un raspuns elogvent la urmatoarea intrebare. Vreau sa infiintez o firma de paza si protectie cu ... (vezi toată discuția)
Numele unei societati stanbogdan23 stanbogdan23 Am o dilema , va rog ajutati-ma ... Vreau sa ma asociez cu un prieten sa deschid un magazin de haine intrun centru comercial. Societatea are ca domeniu de ... (vezi toată discuția)
Rezervare denumire club si osim oti oti am reusit obtinerea unei rezervari de denumire pt.un nume care ste de fapt format din alaturarea 1.nume propriu asemanator (e diferenta de o litera) cu al ... (vezi toată discuția)