avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadru legislativ-obsti de mosneni/calitatea de mosnean
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadru legislativ-obsti de mosneni/calitatea de mosnean

As dori, va rog frumos, o precizare cu privire la componenta obstilor de mosneni (ca forma de proprietarte codevalmasa a padurilor).
Prezentare succinta a cazului: Intr-o obste de mosneni reconstituita legal, in termen, dupa aparitia legii 247/2005 s-au inscris membri ,cu acte care dovedesc filiatia si succesiunea fata de autorii dreptului de proprietate codevalmasa care existau in obste la nationalizare in '48 ( si implicit figurau in tabela de mosneni din 1946).
Printre cei care au depus cereri ca mostenitori exista si o persoana careia-i traieste inca mama (titulara a dreptului de proprietate, care la data nationalizarii implinise varsta de 18 ani).
Deci, titulara dreptului traieste. Are 3 copii, insa unul a depus cerere si documente in nume personal. Nu stiu foarte bine ce cadru legislativ are o obste de mosneni, insa din statutul obstii reiese ca organizarea se face dupa codul silvic de la 1910.
Intrebarea ar fi: Daca titulara de drept codevalmas, care are calitate de mosnean, traieste, fiul are deja drept sa fie mosnean? Inteleg ca ar beneficia de o procura din partea mamei titulare, dar aceasta este doar de reprezentare a intereselor, pe la instante sau in fata autoritatilor. Ori, fiul ei figureaza ca mosnean si chiar detine o functie in schema de organizare a obstii.Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
scylla, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamurire aplicare legea 247 art.26 anamaria13 anamaria13 Extras din L. 247: \"Art. 26. - (1) Formelor asociative de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră, păşunilor şi fâneţelor, obşti de ... (vezi toată discuția)
Composesorate Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am intalnit o situatie in care se doreste incheierea unor contracte de inchiriere avand ca obiect terenuri ce fac parte din composesorat. Am ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2000 sau og 26/2000 Marian Mitica Marian Mitica Obstile au fost infiintate in baza legii 1/2000.Obstile figureaza inscrise in Registrul special al obstilor .De ce in aceste conditii toate instantele de ... (vezi toată discuția)